Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΧΡΗΣΙΜA μυστικά από τα παλιά


ΧΡΗΣΙΜA μυστικά από τα παλιά
 
  • Έχουμε τηγανίσει ψάρια: Για να μη μυρίζει το σπίτι,  σε ένα μπρίκι βράζουμε κανέλα
  • Για να είναι μαλακά τα ρούχα, μία κουταλιά σόδα φαγητού.
  • Για να μην γλιστρούν τα παπούτσια,  κόψτε μία πατάτα και περάστε τα από κάτω.
  • Κρασί κόκκινο αν πέσει στο χαλί, ρίξτε ψιλό αλάτι.
  •  Για να διατηρηθούν οι πατάτες σκληρές,  2-3 μήλα ανάμεσά τους.
  •  Τα φρούτα στην φρουτιέρα διατηρούνται,  αν βάζουμε και λεμόνια.
  • Το μπάνιο καθαρίζει, με άσπρο ξύδι και οι βρύσες με λεμόνι.
  •  Τον μαϊντανό για να διατηρηθεί όλο τον χειμώνα, τον βάζουμε σε βάζο με ελαιόλαδο. Το λάδι το λάδι αυτό το χρησιμοποιούμε στις σαλάτες.
  •  Το κόκκινο κρασί στα υφάσματα βγαίνει, αν τριφτεί ο λεκές πριν από το πλύσιμο με σόδα.
  •  Αν ο νεροχύτης σας έχει άσχημες μυρωδιές,  ρίχνετε μία φορά τον μήνα βραστό νερό που έχομε βάλει 1 φλιτζάνι του καφέ αλάτι.
  • Το κιτρίνισμα στο ύφασμα από το σίδερο καθαρίζει, με ένα πανάκι βουτηγμένο σε οξυζενέ.
  •  Η μούχλα από το σπίτι ή τα ρούχα, βγαίνει με χυμό λεμονιού.
  •  Μέσα σε ξινισμένο κρασί προσθέστε ψωμί και αφήστε λίγες μέρες στον ήλιο. Έτσι θα φτιάξετε ξύδι.
  •  Για να καθαρίσουν οι γιακάδες των κουστουμιών, βάζουμε σε ένα φλιτζάνι του καφέ μία κουταλιά αμμωνία και αφού βουτήξουμε ένα πανί τρίβουμε τον γιακά.
  •  Αν στο βάζο έχουμε τριαντάφυλλα ή άλλα λουλούδια και βάλουμε στο νερό αμμωνία, θα αλλάξουν χρώμα.
  •  Για να μη μυρίζουν τα παπούτσια, περάστε το εσωτερικό με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε βενζίνη.
  • Για λεκέδες από καφέ ή τσάι,  βουτήξτε το ύφασμα στο ξύδι και βουρτσίστε το μετά με μία βούρτσα βουτηγμένη σε νερό και αλάτι.
  •  Οι μολυβιές από στυλό πάνω σε πλαστικό, αφαιρούνται με οινόπνευμα ανακατεμένο με άσπρο ξύδι.
  •  Για τα τσιμπήματα από έντομο, τρίψτε κρεμμύδι ή πράσο στο δέρμα.Αποτέλεσμα εικόνας για τσιμπήματα από έντομο
  • Θέλετε να γυαλίσετε το πάτωμα, βάλτε στο νερό λίγη χλωρίνη, τον χυμό από 2 λεμόνια, ενός πορτοκαλιού και λίγο ξύδι.
  •  Όταν καπνίζεις και δεν θέλεις να μυρίζουν τα ρούχα, βάλτε στην ντουλάπα 1 κουτάκι με γαρύφαλλα.
  •  Όταν μυρίζει το τηγάνι ή η κατσαρόλα από ψάρια που μαγειρέψατε,  βάλτε 4 κουταλιές ξύδι και αφήστε το σκεύος πάνω στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το ξύδι.
  •  Για πιο αφράτους κεφτέδες,  βάλτε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
  •  Σε παράθυρο που έχει φουσκώσει και δεν κλείνει, περνάμε την βάση με σαπούνι.
  •  Επίσης όταν ένα φερμουάρ δεν κλείνει, το περνάμε με σαπούνι και γλιστράει.
  •  Η σκουριά από τις βρύσες βγαίνει,  με νερό και λεμόνι.
  •  Η πίσσα όπως ξέρομε βγαίνει μόνο με πετρέλαιο αλλά μυρίζει. Γι’ αυτό βάλτε λίγο λάδι σε ένα πανάκι και τρίψτε την. Θα βγει αμέσως.
  • Για να ξεπαγώσετε κατεψυγμένο ψάρι, βάλτε το σε μια λεκάνη με λίγο γάλα και αλάτι. Το γάλα θα πάρει την άσχημη μυρωδιά και θα γίνει σαν φρέσκο.
  • Οι λεκέδες από γράσο στα χέρια και στα ρούχα  βγαίνουν,  με σαμπουάν ή αφρόλουτρο.
  •  Αν μυρίζουν τα χέρια σκόρδο,  τρίψτε τα με μαϊντανό ή σέλινο.
  •  Αν θέλετε να μακρύνεται ένα ρούχο και φαίνεται το σημάδι του στριφώματος, το βουρτσίζουμε με λευκό ξύδι και σιδέρωμα με χλιαρό σίδερο.
  •  Για να καθαρίσετε την σκουριά από την μπανιέρα, τρίψτε το σημείο με κόκκινο ξύδι ζεστό.
  • Για να μην σας μαυρίσει η κατσαρόλα πριν βάλετε το σιρόπι για το γλυκό σας,  ρίξτε 5 σταγόνες λεμόνι.
  • Για να φύγει ένας λεκές λαδιού από ευαίσθητα υφάσματα, βάλτε μια χαρτοπετσέτα κάτω από τον λεκέ με πολύ ταλκ.
  •  Τα φρούτα του καλοκαιριού μπορείτε να τα απολαμβάνετε και τον χειμώνα αν τα διατηρείτε σε βάζα που κλείνουν ερμητικά προσθέτοντας κάποιο οινοπνευματώδες ποτό όπως κονιάκ για τα δαμάσκηνα, λικέρ για τα πορτοκάλια, βότκα για τα αχλάδια.
  •  Θέλετε να στενέψετε το φαρδύ σας τζίν. Ρίξτε σε μία λεκάνη νερό με αλάτι και μουσκέψτε το.
  •  Για τα κουνούπια, βάζουμε σε ένα ποτήρι ξύδι.
  •  Για να αστράφτει ο ανοξείδωτος νεροχύτης τρίψτε τον,  με ένα πανάκι βουτηγμένο σε καθαρό οινόπνευμα.
  • Για να διατηρηθούν τα λουλούδια στο βάζο, ρίχνουμε μέσα αλάτι.
  •  Για να μη μουχλιάσει η μαρμελάδα, βάλτε την σε γυάλινο βάζο και τοποθετήστε το ανάποδα στο ψυγείο..
  •  Για να μη θαμπώνουν οι φακοί των γυαλιών, καθαρίστε τους με ένα λινό πανί βουτηγμένο σε νερό και αμμωνία.
  •  Όταν βουλώσει το σιφόνι της κουζίνας, ρίχνουμε βραστό ξύδι. Για να μη ζαχαρώνουν τα γλυκά του κουταλιού που ετοιμάσαμε, τα αναποδογυρίζουμε για 24 ώρες.

  •  Πριν βάλομε στη κατάψυξη μαϊντανό, άνηθο, τα πλένουμε καλά και τα στεγνώνω με χαρτί κουζίνας και μετά τα βάζουμε σε πλαστικές σακούλες.
  • θέλετε τα χρυσαφικά σας να λάμπουν σαν καινούργια, βράστε λίγο νερό και προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας σόδα φαγητού. Τα βουτάμε για 5 λεπτά ή τα αφήνουμε για 15 λεπτά σε ξύδι.
  • Μη πετάτε τις φλούδες από τις πατάτες. Βάλτε τις να βράσουν μέσα σε ανοξείδωτη κατσαρόλα και το εσωτερικό της θα λάμψει.
  •  Όταν το μπρίκι είναι μαυρισμένο, βάζουμε ξύδι και απορρυπαντικό για τα πιάτα να βράσει.
  • Το τζάμι του ωρολογίου αν έχει γρατσουνιές, το τρίβουμε με στάχτη τσιγάρου.
  • Η δυσάρεστη μυρωδιά των αυγών από τα σκεύη φεύγει, αν τα τρίψετε με ελληνικό καφέ.
  • Θέλετε να καθαρίσετε τα μάρμαρα. Τρίψτε τα με ψιλό αλάτι.
  •  Για να μην ραγίζουν τα βρασμένα αυγά, βάζουμε στο νερό που βράζουν 1 κουταλάκι αλάτι
  •  Όταν πλένουμε το μαρούλι, στο νερό βάζουμε ξύδι για να πέσουν τα παράσιτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: