Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

             Με λαμπρότητα εόρτασε το χωριό μας την εορτή του Πολιούχου του Αγίου Δημητρίου τη Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012.  Το Σύλλογο εκπρόσώπησαν  ο Πρόεδρος Πάνος Αναγνωστόπουλος, η Αντιπρόεδρος Σουσάνα Δημοπούλου και το μέλος του Δ.Σ. Θόδωρος Κολιός.                                       Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Αρχιμανδρίτης πάτερ Ιάκωβος Καννάκης συνεπικουρούμενος από τον ιερέα του χωριού μας πάτερ Ιωάννη Βεργέτη.

Άρτους υπέρ υγείας προσέφεραν :
Ο Σύλλογός μας
η οικογένεια Θεοδώρου Κολιού
η οικογένεια Περικλή Κουφόπουλου 
η οικογένεια. Παναγιώτη Στασινόπουλου ( Ρήγα)

Ιεροψάλτες ήσαν :
Παρασκευάς Δουρίδας από Βούτσι (γαμπρός στο Σπάθαρι)
Βασίλειος Δημόπουλος
Χρήστος  Τζώρτζης
Ιωάννης Κουτσιαράς (πρώην κοινοτάρχης Τροπαίων)
και τα αδέλφια Κώστας & Νικόλαος Δημ. Δούρος ( Κωσταντάρα)

             Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε περιφορά της Εικόνας του Αγίου προς τη πλατεία του χωριού όπου τελέστηκε δοξολογία έξω από το παλιό  κτήριο του σχολείου.  
       Ομιλία περί της εορτής και του Αγίου Δημητρίου εκφώνησαν ο πάτερ Ιάκωβος και ο Συμπατριώτης μας καθηγητής Θεολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης Νικόλαος Χρονόπουλος.

          Μετά το Δι' ευχών όλοι & όλες μετέβησαν στο καφενείο του Περικλή για ένα καφεδάκι ή τσάι.  Ο Πρωτοσύγκελος επισκέφθηκε το Λαογραφικό μουσείο του  χωριού μας  όπου εντυπωσιασμένος από αυτό που έβλεπε, θαύμαζε τα εκθέματα καθώς ο Πρόεδρος του Συλλόγου εξηγούσε περί των εκθεμάτων.
         Ο Συλλόγος εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους που παρευρέθησαν  και ιδιαιτέρως στον Πρωτοσύγγελο  Αρχιμανδρίτη πάτερ Ιάκωβο Κανάκη για τη τιμή που μας έκανε.

Ευχαριστούμε τον Συμπατριώτη μας Ιωάννη Κατσιμίγα και την οικογενειά του για την Δωρεά προμήθεια στους Συμπατριώτες μας Ημερολογίου με τον Άγιο Δημήτριο για το  2013.

Φωτογραφίες 











 Ο πάτερ Ιάκωβος γράφων στο βιβλίο εντυπώσεων του 
Λαογραφικού μας μουσείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: