Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΣΠΑΘΑΡΙ: Νέα από το 15Αύγουστο 2014

ΣΠΑΘΑΡΙ: Νέα από το 15Αύγουστο 2014

 

       Αρκετοί Σπαθαραίοι, αλλά λιγότεροι από προηγούμενες χρονιές, με τις οικογένειές τους και φίλους βρέθηκαν τις ημέρες του 15Αύγουστου στο αγαπημένο τους χωριό, στη γενέτειρα γη ή στο τόπο καταγωγή τους, για να γιορτάσουν τη μητέρα όλων μας και μητέρα του Χριστού μας, τη Παναγία. Οι δρόμοι και οι αυλές γέμισαν από παιδικές φωνές, χαμόγελα και παιχνίδια. Το καφενείο του Περικλή και η ταβέρνα του Μπόμπου είχαν τη τιμητική τους αφού από το πρωί μέχρι πολύ αργά τα μεσάνυχτα ήταν το στέκι όλων μας.

     Στις 10 Αυγούστου η ταβέρνα «του Μπόμπου» είχε λαϊκή βραδιά όπου όλοι σχεδόν οι Πατριώτες, που βρέθηκαν στο χωριό, αλλά και παρέες από τα γύρω χωριά πήγαν να διασκεδάσουν. Το φαγητό, το ποτό, το γλέντι κι ο χορός κράτησαν μέχρι τις πρωινές ώρες. Στο μπουζούκι και στο τραγούδι  το ανερχόμενο Σπαθαριωτόπουλο και γιός του Μπόμπου, ο Δημήτρης Δούρος. Έκπληξη ήταν το κλαρίνο
 που ήρθε φιλικά από Τρίπολη και έπαιξε για αρκετή ώρα, ο Γιώργος Ροζής. Στο λαϊκό και Δημοτικό τραγούδι η Χαρά Χαραλαμποπούλου από Τρόπαια και η Γιωργία Μουστόγιαννη  από Περδικονέρι.




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ



O Σύλλογος Σπαθαριωτών   με τη πρόεδρό του Χρυσούλα Κολιού, το Δ.Σ. αλλά και εθελοντές Συμπατριώτες μας, ζωντάνεψαν το χωριό μας, τις μέρες του 15Αύγουστου με τις πολλές τους   δραστηριότητες.

Πέμπτη 14/8/2014 το απόγευμα :
Αγώνας δρόμου και τσουβαλαδρομία για τα μικρά παιδιά καθώς και διαγωνισμός Δηλωτής και τάβλι για τους μεγάλους.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ






Παρασκευή 15/8/2014:
 Εκκλησιασμός στη Παναγία στα Πλατάνια
 
με το νέο ιερέα του χωριού μας πατήρ Παναγιώτη Αργυρόπουλο από Πέρσαινα Ηλείας συνεπικουρούμενο από το συνταξιούχο πλέον ιερέα του χωριού μας και Σπαθαραίο πατήρ Ιωάννη Βεργέτη. Αρτοκλασία πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο υπέρ Υγείας των Απανταχού ευρισκόμενων Σπαθαριωτών. Μετά την επιστροφή τους από το ξωκλήσι της Παναγιάς όλοι βρέθηκαν στο καφενείο και στη ταβέρνα του χωριού  όπου οι εορτάζοντες κέρασαν όλο τον κόσμο.         
H Σελίδα εύχεται, έστω και καθυστερημένα λόγω διακοπών




 Το βράδυ πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο το καθιερωμένο πλέον Σπαθαραίικο Αντάμωμα με το Συγκρότημα του κλαρινίστα Πάνου Ηλιόπουλου (δάσκαλο).

 Στο μπουζούκι και στο τραγούδι ο Σπαθαραίος Δημήτρης Δούρος. Στο Δημοτικό τραγούδι  ο Ηλίας Κατσιάμπουλας  και στο λαϊκό τραγούδι η Χαρά Χαραλαμποπούλου.

Όλα τα φαγητά, τα ποτά και η ορχήστρα ήταν προσφορά, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, της οικογένειας του Συμπατριώτη μας Βιομηχάνου Δημητρίου Πέτσα, μιας οικογένειας που πάντα βρίσκετε οικονομικά κοντά στο Σύλλογο και στο χωριό τους αλλά και με τη προσωπική τους παρουσία  στα δρώμενα στο χωριό, προερχόμενοι από τη Κομοτηνή όπου είναι η μόνιμη κατοικία τους. Τους ευχαριστούμε για όσα καλά πράττουν για τους Συμπατριώτες τους και το χωριό μας. Να τους βοηθάει η Παναγία & ο Άγιος Δημήτρης να είναι πάντα καλά .
Το Σπαθαραίικο Αντάμωμα  τίμησαν  εκτός της οικογένειας Πέτσα :
·        Οι πολιτευτές Κώστας Βλάσης & Γεώργιος Παπαηλίου
·        Η Αντιδήμαρχος Δήμητρα Κάχρη – Μουτζούρη
·        Οι πρόεδροι της κοινότητας – ο απερχόμενος Ανδρέας Αγγελακόπουλος και η νέα Πρόεδρος  Σοφία Βεργέτη
·        Οι πρώην πρόεδροι της Κοινότητας -  Βασίλειος Δημόπουλος, Χρήστος Τζώρτζης και Παναγιώτα Αγγελακοπούλου
·        Ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Σπαθαριωτών και νυν Γεν. Γραμματέας της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων Πάνος Αναγνωστόπουλος
·        Οι πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου Σπαθαριωτών – Νίκος Κουφόπουλος, Χρήστος Δημόπουλος και Βασίλης Κουτσιουμάρης καθώς και μέλη προηγούμενων Δ.Σ.
·        Ο Δημοσιογράφος της εφημερίδας ¨Γορτυνίας¨ και όχι μόνο, Σπαθαρόγαμπρος Μπάμπης Σταφυλάς .
Ο Σύλλογος τίμησε τους απερχόμενους από την ενεργό δράση – πάτερ Ιωάννη Βεργέτη (παπά Γιάννη) ως ιερέα και Νίκο Κουφόπουλο από το Σύλλογο
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ









Σάββατο 16/8/2014 :
Συνέχιση του διαγωνισμού Δηλωτής με νικητές τον Γιάννη Βεργέτη & το γιό του Δημήτρη  και στο τάβλι με νικητή το Δημήτρη Βεργέτη. Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός  ζωγραφικής για τα  μικρά παιδιά.


Κυριακή 17/8/2014:
Το μεσημέρι της Κυριακής 17 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τα μαγειρέματα


όπου συμμετείχαν αρκετές Συμπατριώτισσες ετοιμάζοντας διάφορα φαγητά και γλυκίσματα. Στο προαύλιο του Λαογραφικού μουσείου  βρέθηκαν αρκετοί Συμπατριώτες & Συμπατριώτισσες όπου γεύτηκαν  τις παραδοσιακές και όχι μόνο λιχουδιές που οι Σπαθαριώτισσες  είχαν ετοιμάσει. Με αυτή την εκδήλωση έλαβαν τέλος οι δραστηριότητες του Συλλόγου στο χωριό μας.   
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ






           Πέρασαν οι μέρες του 15Αύγουστου και των εκδηλώσεων και ο κόσμος άρχισε σιγά σιγά να επιστρέφει στο τόπο μόνιμης διαμονής του και το χωριό  να επιστρέφει στους πριν ρυθμούς του.





Δεν υπάρχουν σχόλια: