Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της ποιήτριας Δώρας Κουφοπούλου - Ηλιοπούλου

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο
της ποιήτριας Δώρας Κουφοπούλου - Ηλιοπούλου

 

Η Δώρα Κουφοπούλου – Ηλιοπούλου γεννήθηκε στο Σπάθαρι Γορτυνίας.

Στο νέο της βιβλίο η ποιήτρια είναι αφοµοιωτική,  στα δρώµενα της ζωής. Είναι η αναγκαία στάση ή το στάσιµο της ψυχής προς το άγνωστο. Είναι το αποτέλεσµα της ενόρασης, είναι ο απροσµέτρητος πόθος του ταξιδιού προς το άγνωστο, όταν η δηµιουργός βρίσκεται στα πρόθυρα της γέννησης του ποιήµατος. Είναι η αγκαλιά των άστρων, της φύσης, και της µυστηριώδους φωτεινότητας του απείρου, είναι το παραγόµενο συναίσθηµα, στην αναγκαιότητα της ύπαρξης, για νέα δεδοµένα υπαρκτικής συνέχειας του ανθρώπου, κάποτε ανεξέλεγκτα και απροσδιόριστα. Αυτό καθορίζει και την ποιητική διάθεση, καθορίζει ακόµη την ευαισθησία του ατόµου για νέες προσεγγίσεις, την  κορύφωση της δημιουργίας, την ψυχική ανάταση και την εκφραστική διέγερση ή την λυρική δυναµική.
Βεβαίως συνυπάρχει  και η στάση της συναισθηµατικής αγαλλίασης και της ποιητικής έξαρσης.
Το απλό γράψιµο και το καθαρά επικοινωνιακό πεδίο προσέγγισης του αναγνώστη, έχει την ουσία της ειλικρινούς επικοινωνίας και της συνειδητής οδοιπορίας στα πράγµατα, και δεν την αποφεύγει επισηµαίνοντας πάντα στο βιβλίο της το απρόβλεπτο της ζωής, την αγριοσύνη των πράξεων και των πραγµάτων, αλλά και την δυνατότητα της «υπόσχεσης» και της «ολοκλήρωσης»,  πνευµατικής – κοινωνικής - συναισθηµατικής και διανοητικής. Στέκεται ορθή, στην απέναντι όχθη της κοινωνικής αµετροέπειας, µε ιδιότυπη σιγουριά και επαγρύπνηση.
Ο στίχος απλός και προσβάσιµος. Η ποιήτρια Δώρα Κουφοπούλου - Ηλιοπούλου πιστεύει ακράδαντα στη δύναµη της ψυχής. Η ποίησή της «έχει μια κρυμμένη ουσία» και το αναμφισβήτητο ποιητικό της ταλέντο, σε συνδυασμό με το εύρος του λογισμού της, την οδηγούν σταθερά στις κορυφές του λόγου.»
«Με οχήματά της, νομίζω κατά την πάγια συνήθεια της, το Φώς, την Άνοιξη, τη θάλασσα, τα ποτάμια, τα βράχια, τον αγέρα, τη φωτιά, τον ουρανό, το γαλάζιο, την αρμύρα, τω χωριότης, την πατρίδα, η Ποιήτρια απογειώνεται και κινείται στον «Αείρροο κύκλο» του Σύμπαντος με επίκεντρό της τον Άνθρωπο.

Χωριό μου όμορφο κι αγαπημένο


Αγαπητή Πατριώτισσα Δώρα εύχομαι το βιβλίο σου να είναι καλοτάξιδο !!!!

Το βιβλίο εκδόθηκε από τις εκδόσεις των Σπαθαραίων Στέλιο και Δημήτρη Κατσιμίγα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: