Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  "ΓΟΡΤΥΝΙΑ"  ΓΙΑ ΤΟ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2012

 
                 Με λαμπρότητα εόρτασε το χωριό μας φέτος την εορτή του Πολιούχου μας του Αγίου Δημητρίου τη Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012.  Το Σύλλογο εκπροσώπησαν  ο Πρόεδρος Πάνος Αναγνωστόπουλος, η Αντιπρόεδρος Σουσάνα Δημοπούλου και το μέλος του Δ.Σ. Θόδωρος Κολιός.                             
Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως  Αρχιμανδρίτης πάτερ Ιάκωβος Κανάκης συνεπικουρούμενος από τον ιερέα του χωριού μας πάτερ Ιωάννη Βεργέτη.
Τους Άρτους υπέρ υγείας προσέφεραν :
·        Ο Σύλλογός μας
·        η οικογένεια Θεοδώρου Κολιού
·        η οικογένεια Περικλή Κουφόπουλου 
·        η οικογένεια. Παναγιώτη Στασινόπουλου ( Ρήγα)
Ιεροψάλτες κατά την Θεία Λειτουργία ήσαν :
§  Ο Παρασκευάς Δουρίδας από Βούτσι (γαμπρός στο Σπάθαρι)
§  Ο Ιωάννης Κουτσιαράς (πρώην κοινοτάρχης Τροπαίων)
§  Ο Βασίλειος Δημόπουλος
§  Ο Χρήστος  Τζώρτζης
§  και τα αδέλφια Κώστας & Νικόλαος Δημ. Δούρος ( Κωνσταντάρα)
             Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε περιφορά της Εικόνας του Αγίου προς τη πλατεία του χωριού όπου τελέστηκε δοξολογία έξω από το παλιό  κτήριο του σχολείου.  
       Ομιλία περί της εορτής και του Αγίου Δημητρίου εκφώνησαν ο Πρωτοσύγκελος πάτερ Ιάκωβος και ο Συμπατριώτης μας καθηγητής Θεολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης Νικόλαος Χρονόπουλος.
          Μετά το Δι' ευχών… όλοι & όλες μετέβησαν στο καφενείο του Περικλή για ένα καφεδάκι ή τσάι.  Ο Πρωτοσύγκελος επισκέφθηκε το Λαογραφικό μουσείο του  χωριού μας  όπου εντυπωσιασμένος από αυτό που έβλεπε, θαύμαζε τα εκθέματα καθώς ο Πρόεδρος του Συλλόγου εξηγούσε περί των εκθεμάτων.
         Ο Σύλλογος εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους κι όλες που παρευρέθησαν  και ιδιαιτέρως στον Πρωτοσύγκελο  Αρχιμανδρίτη πάτερ Ιάκωβο Κανάκη για τη τιμή που  έκανε στο χωριό μας.

Ευχαριστούμε τον Συμπατριώτη μας Ιωάννη Κατσιμίγα και την οικογένειά του για την Δωρεά προμήθεια στους Συμπατριώτες μας Ημερολογίου με τον Άγιο Δημήτριο για το  2013. Ο Συμπατριώτης μας και η οικογένειά του προσφέρουν αυτά τα ημερολόγια επί 23 χρόνια.
                   

       Τη Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη στου Φιλοπάππου ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια  Αρτοκλασία που πραγματοποιεί στην Αθήνα υπέρ Υγείας των Απανταχού ευρισκομένων Σπαθαριωτών, των μελών του Δ.Σ. και της Μαρίνας που προσέφερε τους άρτους. 
          Πάρα πολλοί Συμπατριώτες - Συμπατριώτισσες, Φίλοι - Φίλες βρέθηκαν να τιμήσουν μαζί μας το Σύλλογο, το Χωριό μας και τον Προστάτη μας Άγιο Δημήτριο. 
Με τη παρουσία τους μας τίμησαν : 
           Ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων Γεώργιος Ζαραφέτας, για την εφημερίδα "Γορτυνία" "ο Σπαθαραίος γαμπρός "   Δημοσιογράφος Μπάμπης Σταφυλάς, οι πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου Νίκος Κουφόπουλος και Βασίλης Κουτσιουμάρης, ο Συμπατριώτης μας Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης Νικόλαος Χρονόπουλος,  ο Συμπατριώτης μας Γιατρός Γεώργιος Δίπλας, η Συμπατριώτισσα Γιατρός - καθηγήτρια μικροβιολογίας Μαρία Αδαμοπούλου - κόρη του πρώην Προέδρου του Συλλόγου μας Γεωργίου Αδαμόπουλου που πρόσφατα έφυγε από κοντά μας.
Ο Πρόεδρος Πάνος Αναγνωστόπουλος και το Δ.Σ. τους ευχαριστούν πάρα πολύ για την τιμή.
       Μετά την Θεία λειτουργία όλοι και όλες βρέθηκαν στο πάνω της εκκλησίας στεγασμένο χώρο όπου ο Σύλλογος πρόσφερε καφέ, άρτους, αναψυκτικά, ποτά, ξηρούς καρπούς κ.ά. καθώς και τα δωρεάν ημερολόγια 2013 με τον Άγιο Δημήτριο προσφοράς της οικογένειας του Συμπατριώτη μας Ιωάννη Κατσιμίγα.    
  Οι άρτοι για την αρτοκλασία ήταν προσφορά της οικογένειας  της Συμπατριώτισσας Μαρίνας Δημοπούλου - Καλαμπόκη (Μπούκουρα ). Ο Σύλλογος τους ευχαριστεί και τους εύχεται ο Άγιος Δημήτριος να τους προσφέρει Υγεία και προκοπή.

Ο Πρόεδρος Πάνος Αναγνωστόπουλος και το Δ.Σ. ευχαριστεί όσους και όσες βρέθηκαν εκεί και τους  εύχονται ο Άγιος Δημήτριος να τους προσφέρει Υγεία και προκοπή και του χρόνου να είμαστε καλά και να ξανασυναντηθούμε.
            
Ο Σύλλογός μας ενημερώνει τους Συμπατριώτες, τις Συμπατριώτισσες, τους Φίλους και τις Φίλες ότι διοργανώνει μια 5ήμερη Χριστουγεννιάτικη εκδρομή από τις 22/12 έως 26/12 για τη Βουλγαρία (ΒΑΝΣΚΟ, ΣΟΦΙΑ, ΜΟΝΗ ΡΙΛΑΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ, ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ,ΒΙΤΟΣΣΑ).
Για τις  τιμές θα ενημερώσουμε σύντομα με ανακοινώσεις ή ή θα ενημερωθείτε από το Πρόεδρο στο τηλέφωνο 6948515284.

ΔΗΛΏΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 8/12/2012 ΚΑΤΑΒΆΛΛΟΝΤΑΣ ΩΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟ ΜΙΣΌ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ.

Η εκδήλωση για τη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή στις 13/1/2013 στις 11.00 το πρωί  στο γραφείο του Συλλόγου. Όλοι να είμαστε εκεί, όλοι μας κοντά στο Σύλλογό μας.

Φέτος λόγω της Οικονομικής κρίσης ο Σύλλογος μας  δεν τύπωσε Ημερολόγια ή Ατζέντες.
    
Στους οικείους και συγγενείς, του Χαράλαμπου Αγγ. Αναγνωστόπουλου του Νικολάου Μαρ. Κακαβά της Θεώνης  Μουγκολιά  (συζύγου του μακαρίτη πρώην Προέδρου του Συλλόγου μας Δημητρίου Μουγκολιά), της  Αγγέλως  Δούρου και του Χρήστου Στασινόπουλου (Μπαντούνα) επί χρόνια μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, που πρόσφατα έφυγαν  από κοντά μας, ο Σύλλογος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια.
Τα παιδιά της Θεώνης Μουγκολιά, και οι οικογένειές των, προσέφεραν στο Σύλλογο για το θάνατο της μητέρας τους το ποσό των 500,00 Ευρώ. Το Δ.Σ. τους ευχαριστεί πολύ γι’ αυτή τους τη χειρονομία και την Οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου μας.

Ο Σύλλογος συμπάσχει με τους Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες που βιώνουν και πλήττονται από την Οικονομική λαίλαπα της κρίσης γιατί κι ο ίδιος είναι θύμα του όπως όλοι οι Σύλλογοι.
         Καλό Χειμώνα σε όλες και όλους παρ’  όλες τις δυσκολίες που επιφέρει το μνημόνιο, η Τρόικα και το Δ.Ν.Τ.  χωρίς να ξεχνάτε το χωριό, το Σύλλογο και τις εκδηλώσεις του.
      Επειδή το επόμενο φύλλο της εφημερίδας θα κυκλοφορήσει μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, ευχόμαστε από καρδιάς σε όλους τους Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες  Καλά και Χαρούμενα Χριστούγεννα κι ο νέος Χρόνος να τους φέρει υγεία – αγάπη ευτυχία και χαρά !!!!

Επισκεφθείτε την Ιστοσελίδα του Συλλόγου μας στο INTERNET και στο wwwspatharis.blogspot.com ή ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΑΘΑΡΙΩΤΩΝ.

                                                                               ΤΟ  Δ.Σ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: