Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

TA AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 1ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Γορτυνία"


TA AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 1ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 
ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Γορτυνία" (από την ιστοσελίδα e-gortynia.gr )
Ο 1ος Διαγωνισμός Φωτογραφίας που διοργάνωσε η εφημερίδα «Γορτυνία» με θέμα «ΓΟΡΤΥΝΙΑ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ» ολοκληρώθηκε. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, αφού οι φωτογραφίες που διαγωνίστηκαν ξεπέρασαν τις 250! Στόχος του Διαγωνισμού ήταν μέσα από τις φωτογραφίες να προβληθεί και να αναδεχθεί ο πλούτος της Γορτυνιακής γης. Και θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο μέτρο του εφικτού καταφέραμε να προβάλλουμε ποικίλες ομορφιές αυτού του τόπου.
Όλες οι συμμετοχές ήταν πολύ ιδιαίτερες και αυτό γιατί πάνω από όλα τραβήχτηκαν από τους συμμετέχοντες με αγάπη και θαυμασμό για τη Γορτυνία. Στη 2η φάση του διαγωνισμού προκρίθηκαν οι 30 φωτογραφίες που συγκέντρωσαν τα περισσότερα like στη σελίδα μας στο facebook. Αξίζει όμως να σημειώσουμε ότι υπήρξαν αρκετές εντυπωσιακές φωτογραφίες, που δεν κατάφεραν να προκριθούν. Κάποιες από αυτές ξεχώριζαν, είτε για την αισθητική τους, είτε γιατί πρόβαλαν κρυμμένους θησαυρούς της Γορτυνίας, όπως τα ξεχωριστά μοναστήρια της, είτε σημεία της καθημερινής αγροτικής ζωής.
kritiki epitropiΗ Κριτική Επιτροπή, που αποτελείται απο εξειδικευμένα άτομα στο χώρο της φωτογραφίας και της τέχνης γενικότερα, συγκεντρώθηκε στα γραφεία της εφημερίδος και επέλεξε ανάμεσα σε αυτές που προκρίθηκαν. Στην Κριτική Επιτροπή συμμετείχαν οι:  1)Βασίλης Κουτρουμάνος, Υπεύθυνος Φωτογραφίας της εφ. «Γορτυνία» & Ταμίας της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, 2) Στάθης Ρέππας, σκηνοθέτης και 3) Πέτρος Σαραντάκης, εκδότης – συγγραφέας.

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Κουτσιάδης Δημήτρης (συμμετοχή Νο85, Λαγκάδια)

gortynia diagonismos1Μέσα στην αγκαλιά του χιονισμένου βουνού και του βραχώδους τοπίου, στέκουν περήφανα τα τρίπατα πέτρινα σπίτια των ξακουστών Λαγκαδινών μαστόρων. Ένα κάδρο μοναδικό και επιβλητικό, που αναδεικνύει το μεγαλείο της Γορτυνιακής γης!

 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Χαράλαμπος Δεληγιάννης (συμμετοχή Νο55, Λ.Λάδωνα)

gortynia diagonismos2Η Λίμνη του Λάδωνα, σημείο κατατεθέν της Γορτυνίας, σε όλο το μεγαλείο της. Ένας πίνακας ζωγραφικής με πρωταγωνιστές το Λάδωνα, το δένδρο που ποτίζεται από τα νερά του, τα ζώα που ξεδιψούν και χορταίνουν στις όχθες του και το φως που αντανακλά στα βουνά του.

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Τάκης Τσίτουρας (συμμετοχή Νο19, Αγάλω)

 gortynia diagonismos3bΧαρακτηριστικό φθινοπωρινό τοπίο με όλα τα γήινα χρώματα στο μεγαλείο τους, σε ένα όμορφο μικρό χωριό της Γορτυνίας, την Αγάλω Ηραίας. Σε συγκλονίζει η κραυγή της σιωπής και το παράπονο της εγκατάλειψης & της ερημιάς ενός τόπου που κάποτε έσφυζε από ζωή…
Παράλληλα όμως επειδή η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, η εφημερίδα «Γορτυνία» αποφάσισε να απονείμει δύοακόμη βραβεία: Α) για την καλύτερη φωτογραφία που επέλεξε η Κριτική Επιτροπή ανάμεσα σε όλες όσες έλαβαν μέρος και Β) για τη φωτογραφία που συγκέντρωσε τα περισσότερα like στην σελίδα του e-gortynia στο facebook. Οι δύο αυτές νικήτριες φωτογραφίες είναι οι εξής:

Α) ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Τάσος Ασημακόπουλος (συμμετοχή Νο 181, Βάχλια)

gortynia diagonismos4Ένα αιωνόβιο δέντρο από το παρελθόν σκεπάζει απαλά το παιδί που σηματοδοτεί το μέλλον και απλώνει το χέρι του στην παράδοση του τόπου. Η γλύκα των ήχων της καμπάνας να φτάσει στον δημιουργό, παράκληση και προσευχή. Μια καλλιτεχνική φωτογραφία που αναδεικνύει τη σχέση του ανθρώπου με τη γή και το Θεό.

Β) ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ

Χρήστος Κιντής (συμμετοχή 82, Τρόπαια)

 gortynia diagonismos5Πανοραμική άποψη από την πανέμορφη κωμόπολη της Γορτυνίας, τα γραφικά Τρόπαια. Μια φωτογραφία που συγκέντρωσε πάνω από 1.000 like στην ψηφοφορία στη σελίδα του e-gortynia στο facebook
Οι παραπάνω δύο νικητές ως έπαθλο θα κερδίσουν την φωτογραφία τους εκτυπωμένη σε μουσαμά, διαστάσεως 0,40 Χ 0,50 cm.
Τα τρία πρώτα βραβεία είναι ένα Samsung Galaxy Tab 2, 7,0, ένα ασύρματο τηλέφωνο Gigaset A220 και ένα Gigaset A120. Είναι μια χορηγία των καταστημάτων WIND Ηλιούπολης και Δάφνης, που διευθύνονται από τον Χαράλαμπο Τσιουμπρή, από Καρδαρίτσι, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.
Στο μέλλον επιφυλασσόμαστε να πραγματοποιήσουμε και άλλους διαγωνισμούς, πιο θεματικούς (π.χ. αγροτική ζωή, ασχολίες κατοίκων, παλαιά επαγγέλματα, μοναστήρια κ.α.), ώστε με τη συλλογή ποικίλων φωτογραφιών να βρεθεί ένας τρόπος αυτές να αξιοποιηθούν για την προβολή του τόπου π.χ. με εκθέσεις σε Αθήνα και Γορτυνία.
Συγχαρητήρια στους νικητές του διαγωνισμού αλλά και σε όσους έλαβαν μέρος! Σας ευχαριστούμε και πάλι που συμμετείχατε και μοιραστήκατε μαζί μας θησαυρούς του τόπου μας. Με τη δική σας ματιά, μας ταξιδέψατε σε αυτή την προικισμένη περιοχή, τη Γορτυνία, προσελκύοντας παράλληλα και άλλους να την ανακαλύψουν!
Πέννυ Κ. Καλύβα

Δεν υπάρχουν σχόλια: