Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Η παράδοση του δημοτικού τραγουδιού στα Λαγκάδια

Η παράδοση του δημοτικού τραγουδιού  στα Λαγκάδια 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος ο Δήμος Γορτυνίας “σε πείσμα των καιρών” διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων, ο οποίος πλέον έχει καθιερωθεί ως θεσμός και αποτελεί μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά για τον τόπο μας.
Το Σάββατο 25 Ιουλίου παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής πραγματοποιήθηκε ο 42ος διαγωνισμός δημοτικού τραγουδιού εμπνευστής του οποίου υπήρξε  ο λογοτέχνης Χρήστος Νικήτας Στρατολάτης από τα Λαγκάδια.
Ο διαγωνισμός φιλοξένησε και εφέτος επισκέπτες από ολόκληρη την Πελοπόννησο, εμπλουτίζοντας αυτόν το θεσμό, που αποτελεί κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της Γορτυνίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Πολύ επιδέξιοι και καλλίφωνοι τραγουδιστές έλαβαν μέρος και απέσπασαν το πιο δυνατό χειροκρότημα των παρευρισκομένων, οι οποίοι χάρηκαν τα νέα παιδιά τα οποία συνεχίζουν την παράδοση του Ελληνικού τραγουδιού. Μικροί μαθητές της πρώτης Λυκείου αλλά και ενήλικες τραγουδιστές έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό, αποδεικνύοντας ότι η παράδοση συνεχίζεται καθώς οι διαγωνιζόμενοι ήταν από 16 έως 86 περίπου χρόνων.

Από τους συνολικά 14 συμμετέχοντες, που κρίθηκαν στον τελικό, οι 10 κέρδισαν βραβείο στον 42ο Πανελλήνιο διαγωνισμού δημοτικού τραγουδιού, στα Λαγκάδια!
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
1ο βραβείο Αθανάσιος Ραφαήλ Κούλης από τα Λαγκάδια
2ο βραβείο Τιμολέων Ντέμος
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ
1ο βραβείο Αναστασία Παπαδημητρίου από τις Αραχαμίτες
2o βραβείο Μαρίνα Βγενοπούλου και Ευγενία Κιντή από τα Τρόπαια
3ο βραβείο Μαρία Πετροπούλου
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
1ο βραβείο Λεωνίδας Σταρόγιαννης από το Ξηροκάμπι Λακωνίας
2o βραβείο Ευαγγελία Τσέκλιμα από την Καλαμπάκα και Δημήτριος Ξενιώτης από τα Άγραφα
3ο βραβείο Χριστίνα Ροζή από τη Μυγδαλιά

- www.kalimera-arkadia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: