Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Από την Ποιήτρια Θεοδωρα Κουφοπούλου-Ηλιοπούλου



2016 μ.Χ. Χριστούγεννα Πλησιάζουν ..... 

Μεγάλη, κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης. φίλες και φίλοι.
Γιορτή για περισυλλογή,προσωπική,οικογενειακή,κοινωνική.
Η Γέννηση του Χριστού χιλιάδες χρόνια τώρα,είναι η Γέννηση της Αγάπης,της Ειρήνης, της καλοσύνης. Τότε, που αγωνία μεγάλη, θάνατος,και πολλά δεινά μάστιζαν την ανθρωπότητα,περίμεναν τον Μεσσία,που είχε προφητευτεί, και ήρθε ο κοσμοσωτήρας. Ο Χριστός. 
Ήρθε το Φως που διαλύει το σκοτάδι,το Φως της Γνώσης που αναγεννά. Σήμερα, βρισκόμαστε και πάλι στον αστερισμό της Αγωνίας. Γκρεμίζονται αξίες, διασαλεύεται η πίστη, και πολλά τα δεινά. Ας πάρουμε το δρόμο που φωτίζει το Ολόλαμπρο ανέσπερο, Άστρο της Βηθλεέμ, να φτάσουμε στο Σπήλαιο, στο Θείο Βρέφος. Ας προσφέρουμε και μεις σαν άλλοι μάγοι, το δώρο μας στον Χριστό, που το περιμένει. 

Και ποιο είναι αυτό το δώρο; η ταπεινή καρδιά μας φίλες και φίλοι. Η αγάπη μας στον διπλανό μας. Τίποτα άλλο δεν θέλει ο Χριστός. Ο τρόπος ζωής μας, είναι η ποιότητά μας. Ας γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα, με τα πατροπαράδοτα έθιμά μας που μας δένουν με το έθνος μας και την ιστορία. Ας στολίσουμε το σπίτι μας, με κλαδιά μυρτιάς, ελιάς, κουμαριάς, με καραβάκι, και με το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.


Αποτέλεσμα εικόνας για χριστουγεννιατικα δεντρα
Ας μοσχομυρίσει το σπιτικό μας με κουραμπιέδες ,δίπλες, και μελομακάρονα. 
Αποτέλεσμα εικόνας για κουραμπιεδεσ Αποτέλεσμα εικόνας για μελομακαρονα

Αν με τον Χριστό συναντηθούμε, τότε μόνο θα αναγεννηθούμε. Ες αύριον…


Δεν υπάρχουν σχόλια: