Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017

Η ΑΡΚΑΔΊΑ ΣΤΟ 6ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ & ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ

Σύλλογος Αρκάδων Ηλιούπολης

« Θ. Κολοκοτρώνης»

Αποτέλεσμα εικόνας για kolokotronis

Η ΑΡΚΑΔΊΑ

ΣΤΟ 6ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ & ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ


Η Πάτμος, αυτό το ιδιαίτερο και όμορφο νησί με την πλούσια πολιτιστική παρουσία, συγκεντρώνει για μία ακόμη χρονιά, μερικά από τα καλύτερα σχήματα της ελληνικής μουσικοχορευτικής παράδοσης.

Το χορευτικό του Συλλόγου Αρκάδων Ηλιούπολης, με την Αρκαδοπούλα χοροδιδασκάλισσά του Γεωργία Σταθοπούλου, θα συμμετέχει στο 6ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ Χορού και Μουσικής στην Πάτμο   από την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 19:00, στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Ιερού Σπηλαίου της Αποκάλυψης. Θα συμμετέχουν 10 Σύλλογοι από διάφορα μέρη της χώρας μας. Καλλιτεχνικοί υπεύθυνοι είναι οι,  Μαρία Μιχελλή και Θεολόγος Μιχελλής.
Οι πολιτισμικές ανταλλαγές, η αδελφοσύνη, η συνεργασία, αλλά και η ανάδειξη, η διάδοση και η προβολή της μουσικοχορευτικής παράδοσης, είναι οι βασικοί στόχοι του φεστιβάλ.Παράλληλα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα βραβευθεί για την προσφορά του στη μουσική παράδοση ο Πάτμιος τσαμπουνιέρης Θεολόγος Γρύλλης, ενώ οι καλλιτεχνικοί υπεύθυνοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στους καλεσμένους χορευτές τη μουσικοχορευτική παράδοση της Πάτμου.
180 χορευτές από όλες τις γωνιές της Ελλάδας θα κατακλύσουν το νησί με τις χαρακτηριστικές παραδοσιακές ενδυμασίες τους φέρνοντας μαζί τους χρώματα και αρώματα, μουσικές και ακούσματα από τον τόπο τους.
Σ’ αυτό το Φεστιβάλ θα δώσει το παρόν και η Αρκαδία με το χορευτικό τμήμα                   του Συλλόγου Αρκάδων Ηλιούπολης.
Για το Δ.Σ.

 Ο Πρόεδρος:  Ν.  Αντζινάς                                                                                
                                                                              
Ο Γεν. Γραμματέας: Π. Αναγνωστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: