Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΕΤΣΑ

ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ  ΕΙΝΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΧRONOS.GR  ONLINE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΕΤΣΑ

«Η Ελλάδα θέλουμε να παραμείνει στην Ευρωζώνη» λέει ο Φόλκερ Κάουντερ, το δεξί χέρι της Μέρκελ

20.08.2013
Διέμενε στο ξενοδοχείο Τannenhof του Βασίλειου Πέτσα στο Μέλανα Δρυμό κι ενημερώθηκε για τα επιχειρηματικά του σχέδια στον τουρισμό

Ήδη ο γερμανικός Τύπος κάνει αναφορά στην ελληνική επένδυση του γιου του Δημήτριου Πέτσα και στην επαφή του με τον Φόλκερ Κάουντερ επικεφαλή της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης
Στις 2 Αυγούστου του 2013 ο Φόλκερ Κάουντερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της χριστιανοδημοκρατικής ένωσης (CDU) της καγκελάριου 'Αγγελα Μέρκελ επισκέφτηκε το ξενοδοχείο Tannenhof της οικογενείας Πέτσα στην Γερμανία. Λόγοι της επίσκεψης του ήταν να δει το νέο ανακαινισμένο χώρο του ξενοδοχείου, αλλά και να συνομιλήσει με τον Βασίλειο Πέτσα για την επένδυση του αυτή αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια. 

Ο κ. Φόλκερ Κάουντερ ενθουσιάστηκε με την ριζική ανακαίνιση του χώρου και συνομίλησε σε ευχάριστο κλίμα με τον ιδιοκτήτη του Tannenhof Βασίλη Πέτσα ο οποίος κάνει ευρηματικά τουριστικά ανοίγματα και προωθεί το φερέγγυο ελληνικό όνομα στο εξωτερικό σε μια περίοδο που δεν είναι και η καλύτερη για την χώρα μας. Οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου είναι υποδειγματικές στο Μέλανα δρυμό όπου προβάλλεται όλη η περιοχή η γαστρονομία της και το μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Ο κ. Πέτσας σκέφτεται να προωθήσει τα ελληνικά συμφέροντα εκεί με μια σειρά δράσεων που θα έχουν την ταυτότητά του. Εγχείρημα στο οποίο τον συνοδεύουν ευχές για επιτυχία.
Τι γράφει ο γερμανικός Τύπος
Δημοσίευμα σε γερμανική εφημερίδα για την συνάντηση αναφέρει: Ως «πρόσωπο του Λάουτερμπαχ», πόλη στην οποία εδρεύει το ξενοδοχείο Tannenhof, χαρακτήρισε το ξενοδοχείο ο Κάουντερ. Στην υποδοχή μαζί με τις συζητήσεις και την προσφορά γαστρονομικών απολαύσεων κάτω από τον ήλιο, που θύμιζε νότο, ο λόγος ήταν τόσο περί της Ελλάδας και την επιθυμία του Κάουντερ η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη όσο και για την επένδυση της ελληνικής οικογένειας στην περιοχή. 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο κ. Κάουντερ είναι Γερμανός πολιτικός (CDU). Από το 2005 υπήρξε πρόεδρος της CDU/CSU-Bundestagsfraktion και από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2005 ήταν γενικός γραμματέας της CDU Υπεύθυνος της κοινοβουλευτικής Ομάδας των δεξιών Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Μέρκελ και των ακόμη δεξιότερων Βαυαρών ομοϊδεατών τους.




  • ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ

5000 στρέμματα της Τράπεζας Πειραιώς σε νέους κάτω των 35 ετών

25.05.2013
Στηρίζεται η γεωργική τους επιχείρηση, η  εκπαίδευσή τους, εξασφαλίζεται η διάθεση της παραγωγής 

Το Κέντρο βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη Α.Ε. θα δέχεται αιτήσεις από 1η Ιουνίου για όσους θέλουν να μπουν δυναμικά στο χώρο 
Τη νέα πρωτοβουλία του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς που αποδεικνύει έμπρακτά την στήριξή της σε νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με την γεωργία σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία ανακοίνωσε ο αν. διευθυντής Χριστόδουλος Αντωνιάδης ο οποίος και συμμετείχε στην  ημερίδα  της Τράπεζας για την καθιέρωση της συμβολαιακής γεωργίας. Αποκλειστική συνέντευξη και αναλυτική παρουσίαση της εκδήλωσης αυτής θα φιλοξενηθεί στην έκδοση του «Χρόνου» της Τρίτης. 

Η ημερίδα ήταν απόλυτα επιτυχημένη, ο κόσμος ανταποκρίθηκε μαζικά γεμίζοντας την αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Αρκάδια» ενώ υπογράφηκαν και 250 συμβόλαια συνεργασίας με ευνοϊκό επιτόκιο με την Τράπεζα και με ανοικτή τιμή γιατί το βαμβάκι είναι χρηματιστηριακό είδος με την εταιρία του Ομίλου Δημ. Πέτσα Εκκοκκιστήρια Κλωστήρια βορείου Ελλάδος Α.Ε. Μαζί ο γιος του επιχειρηματία Βασίλειος Πέτσας, η κόρη του Διονυσία και ο γαμπρός του Παναγιώτης Μουμτζής, η σύζυγός του Αγνή Πέτσα και στελέχη των μονάδων τους όπως και υψηλόβαθμα στελέχη του Ομίλου Πειραιώς που συνόδευαν τον κ. Αντωνιάδη και ενημέρωσαν διεξοδικά για το πρόγραμμα τους εκατοντάδες ενδιαφερόμενους.
Η Τράπεζα Πειραιώς, πάντως  πιστεύοντας στις προοπτικές ανάπτυξης του αγροτικού τομέα στη χώρα μας, έχει ήδη ανακοινώσει σημαντικές πρωτοβουλίες, προϊόντα και δράσεις που έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν και να ενισχύσουν τον κρίσιμο αυτό τομέα της εθνικής μας οικονομίας.
ΔΙΑΘΕΣΗ 5000 ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ  ΣΕ ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΚΥΚΛΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, θα διαθέσει 5.000 στρέμματα γης σε ολόκληρη τη χώρα, σε νέους κάτω των 35 ετών, που επιθυμούν να μπουν δυναμικά στον αγροτικό χώρο υιοθετώντας πρακτικές υπεύθυνης γεωργίας και βιώσιμης επιχειρηματικότητας. Η διάθεση της γης θα γίνει στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος που θα καλύπτει τη γη, την απαραίτητη εκπαίδευση, τη χρηματοδότηση, μέχρι και την εξασφάλιση διάθεσης της παραγωγής. Με την επιτυχή ολοκλήρωση ενός πενταετούς κύκλου του ανωτέρω προγράμματος, η γη θα παραχωρείται στους συγκεκριμένους αγρότες.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη Α.Ε., μέλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, που από 1η Ιουνίου, θα υποδέχεται τις αιτήσεις, από όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτό.  Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια και όσοι επιλεγούν θα ενταχθούν σε ειδικό ταχύρρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης, που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο. Στόχος του προγράμματος θα είναι να δώσει πρακτικές γνώσεις και κατευθύνσεις βιώσιμης διαχείρισης μιας γεωργικής επιχείρησης, αξιοποιώντας ορθές περιβαλλοντικές πρακτικές και θα οδηγεί στην κατάρτιση συγκεκριμένου επιχειρηματικού σχεδίου (business plan) για κάθε συμμετέχοντα.
Οι νέοι αγρότες, που θα πρέπει να ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμά τους, θα ενισχυθούν μέσω ειδικά σχεδιασμένων χρηματοδοτικών εργαλείων για την κάλυψη της εγκατάστασής τους, των αναγκών τους σε μηχανήματα, αγροεφόδια, σπόρους ή σποριόφυτα. Παράλληλα, ο Όμιλος θα φροντίσει για την πλήρη απορρόφηση της αγροτικής τους παραγωγής κατά τα πρώτα 3 έτη, ενισχύοντας ταυτόχρονα με συμβουλευτικές υπηρεσίες και πρακτικές κατευθύνσεις την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου που θα έχει δημιουργηθεί. 
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν e-mail στο info@excelixi.org ή να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2106291201, 2106291432 και 2106291555.

Δεν υπάρχουν σχόλια: