Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Εξάμηνος Επιμνημόσυνος δέηση για τον Αγγελή Δίπλα



      Στον Ιερό Ναό των Αγίων Ασωμάτων στο Θησείο τη Κυριακή 6 Απριλίου 2014 τελέστηκε η εξάμηνος επιμνημόσυνος δέηση μετά  το θάνατο του Αγαπητού μου εξαδέλφου Αγγελή Δίπλα
       Συλλειτούργησαν ο Αρχιμανδρίτης και οικογενειακός φίλος πάτερ Γαβριήλ & ο Αρχιμανδρίτης πάτερ Ιερώνυμος.
      Την  απουσία σου αγαπητέ ξάδελφε δεν μπορεί να ξεπεράσει η αγαπημένη σου μάνα, της οποίας ήσουν τα τελευταία χρόνια η μοναδική συντροφιά. Τώρα γυρίζει στο έρημο σπίτι να σε δει μα συ δεν υπάρχεις. Οι φωτογραφίες σου παντού κι όσο τις βλέπει τόσο ο πόνος της και η θλίψη της μεγαλώνουν. Το χαμόγελο έχει σβήσει από τα χείλη της. Η απουσία σου μεγάλη γι’ αυτήν.
      Πόσος αλήθεια είναι  βαρύς ο πόνος της  μάνας που κηδεύει  ένα παιδί της στα 55 του χρόνια. Ένα παιδί που για όλους είχε ένα καλό λόγο να πει. Ένας συγγενής που ήταν λάτρης της συγγενικής επικοινωνίας κι επαφής. Ένας πραγματικά ευαίσθητος άνθρωπος.
   Δεν ξέρω πως πρέπει να σου μιλήσω τώρα που πενθείς Θεία Λούλα. Ένα αγαπημένο σου κι αγαπημένο μας  πρόσωπο έφυγε από κοντά μας , πήρε το δρόμο το μακρινό, τον χωρίς επιστροφή. Δεν θα σου ξαναμιλήσει, δεν θα το ξαναδείς σ΄ αυτήν εδώ τη γη. Και μόνη η ιδέα αυτή σε συντρίβει, μας συντρίβει! 
    Παρηγορείσαι με το να επισκέπτεσαι συχνά τον τάφο του, να τον περιποιείσαι, να του πηγαίνεις λουλούδια . Είναι ανθρώπινο !!! Φωνάζεις και τον ιερέα,  διαβάζει τις ευχές για την ανάπαυση της ψυχής του. Ανακουφίζεσαι για λίγο. Ύστερα πάλι απ΄ την αρχή.
  Μόνο η Εκκλησία μπορεί να σε παρηγορήσει !!! Κανείς άλλος !!! 
Γιατί μόνο αυτή κατέχει την αποκάλυψη της αλήθειας . Μόνο αυτή μπορεί να ανασύρει τον πέπλο που κρύβει από μας τη μεταθανάτια πραγματικότητα και να φωτίσει για λίγο το χώρο της,  δίνοντάς μας ελάχιστες βέβαια – όσες έχει επιτρέψει ο Κύριος – μα σαφείς πληροφορίες για την τύχη των ανθρώπων που έφυγαν από κοντά μας , παρηγορώντας μας συγχρόνως και ανοίγοντας το παράθυρο της ελπίδας στην καρδιά μας .

       Ξάδελφε δεν λείπεις μόνο στη μανούλα σου αλλά και στ’ αδέλφια σου, στ' ανίψια σου, στους συγγενείς, στους φίλους σου  και στους  γνωστούς σου.


Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκέπασε αγαπημένε ξάδελφε !!!




Δεν υπάρχουν σχόλια: