Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΟΞΑ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΟΞΙΩΤΩΝ ΤΟ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ


ΔΟΞΑ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ:  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΟΞΙΩΤΩΝ

Ο Σύλλογος Δοξιωτών  με το πρόεδρό του Νίκο Θεοδωρακόπουλο, το Δ.Σ. αλλά και πολλούς εθελοντές Συμπατριώτες τους, ζωντάνεψαν το χωριό τους, τη Δόξα, τις ημέρες του 15Αύγουστου με τις πολλές τους  δραστηριότητες.

  •     Στις 13 Αυγούστου στο Πολιτιστικό κέντρο του Συλλόγου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Προέδρου του Συλλόγου Χρήστου Γιαννόπουλου με το τίτλο «Δοξιωτών Δρώμενα». Η σελίδα συγχαίρει το Χρήστο Γιαννόπουλο για το υπέροχο αυτό έργο που αφήνει για τη Δόξα και τους Δοξιώτες  



  •     Στις 14 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των παντρεμένων & των ανύπαντρων όπου φυσικά οι ανύπαντροι ήσαν οι νικητές. Επίσης το βράσιμο της Προβατίνας με τραγούδια από τους Δοξιώτες.



  •     Στις 15 Αυγούστου ο Σύλλογος σε συνδιοργάνωση με το Σύλλογο νέων πραγματοποίησε μουσική βραδιά. Στην αρχή παρουσιάστηκαν χοροί με τη χορευτική ομάδα του Συλλόγου κάτω από τις οδηγίες του Δοξιώτη χοροδιδάσκαλου  Γιάννη Στρατηγού με στολές που διέθεσε η συμπατριώτισσά μας Παραδοσιακή ενδυματολόγος & Λαογράφος Νίκη Κούρταλη – Κούλη η οποία στη συνέχεια μαζί με Δοξιώτες παρουσίασαν το πώς γλεντούσαν οι πρόγονοί μας με τραγούδια της τάβλας.                                   Τη βραδιά έκλεισε η μουσική συναυλία του Φάνη Κουσιουνέλου και Στάθη Αρτινού.

  •     Στις 16 Αυγούστου το βράδυ πραγματοποιήθηκε το Αντάμωμα των Δοξιωτών με την ορχήστρα του κλαρινίστα  Πάνου Ηλιόπουλου. Η συμμετοχή ήταν πολύ επάνω από τις προσδοκίες των μελών του Συλλόγου

Στην ορχήστρα εκτός του Πάνου Ηλιόπουλου συμμετείχαν:
α) Συνθεσάιζερ  ο Αλέξης Αμπατζής
β)Δημοτικό τραγούδι ο Νίκος Πολυζωγόπουλος
γ) Δημοτικό & Λαϊκό τραγούδι η Νίκη Δουβίκα κ.ά.

Την εκδήλωση τίμησαν :

Ο πολιτευτής Γιώργος Παπαηλίου
Η Αντιδήμαρχος Δήμητρα Μουτζούρη – Κάχρη
Ο Αρχηγός Αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ανδρέας Κολοβός
Ο νέος Δημοτικός σύμβουλος & Αναπλ. Γραμ/τέας της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Ο απερχόμενος & ο νέος Πρόεδρος της Κοινότητας Δόξας
Ο Γραμματέας της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων & πρώην Πρόεδρος Συλλόγου Σπαθαριωτών Πάνος Αναγνωστόπουλος
Η Πρόεδρος της Αδελφότητας Ραχιωτών  Άννα Δεμίρη – Αρβανίτη

Πρώτοι ξεκίνησαν το χορό ο Πρόεδρος του Συλλόγου και μετά από το κάλεσμά  του  όλοι οι πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου. Το γλέντι κι ο χορός κράτησε μέχρι της 7.00 το πρωί.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ



 


  •     Τη Κυριακή 17 Αυγούστου το πρωί χοροστάτησε στη εκκλησία του Αγίου Νικολάου της Δόξας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ιερεμίας συνεπικουρούμενος από το Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολής μας  πάτερ Ιάκωβο Κανάκη  και ιερείς του χωριού και της γύρω περιοχής για να τιμηθούν οι Γορτύνιοι  Άγιοι και οι Γορτύνιοι Πατριάρχες.


Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την επέτειο του καψίματος του χωριού από τους Γερμανούς. Η εκδήλωση ήταν επιδοτούμενη από το Δήμο Γορτυνίας. Τίμησαν και κατέθεσαν στο μνημείο εκτός του Προέδρου Δοξιωτών  &  Αντιπροέδρου της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων Νίκου Θεοδωρακόπουλου, οι παρακάτω:
Ο Υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος
Ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Ζαχαριάς
Ο Δήμαρχος Δήμου Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος
Ο πολιτευτής Κώστας Βλάσσης
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Δόξας  Παναγούλης
Ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων Πάνος Αναγνωστόπουλος

Συμμετείχε με Αρκαδικούς χορούς και με Αρκαδικές φορεσιές προσφοράς της Πατριώτισσας ενδυματολόγου Παραδοσιακών φορεσιών Νίκης Κούρταλη – Κούλη, το χορευτικό του Συλλόγου Δοξιωτών

Μετά το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκαν σουβλάκια, αναψυκτικά, μπύρες και γλυκίσματα.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ






  • Στις 18 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: