Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Πρόγραμμα τηλεϊατρικής για τους κατοίκους της Γορτυνίας!!!

Πρόγραμμα τηλεϊατρικής 

για τους κατοίκους της Γορτυνίας!!!
Την εγκατάσταση συστημάτων Τηλεϊατρικής στην περιοχή της Γορτυνίας ζητά με επιστολή του στη Vodafone, ο δημοτικός σύμβουλος Γορτυνίας, Μιχάλης Σφυρής.
Η εταιρεία εμφανίζεται θετική και ζήτησε την παροχή άδειας.
Για το λόγο αυτό ο Μιχάλης Σφυρής απέστειλε επιστολή στον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς, 
Διοικητή 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδος 
κ. Γιαννόπουλο Γεώργιο
Βαλτεσινίκο, Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016
Θέμα: Εγκατάσταση συστήματος τηλειατρικής και πρόσκληση για συνάντηση εργασίας 

Κύριε Διοικητά,
Με την παρούσα επιστολή και ένεκα της θεσμικής μου ιδιότητας -εκείνης του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Γορτυνίας Ν. Αρκαδίας- αιτούμαι την εγκατάσταση συστήματος τηλειατρικής στα δύο (2) κέντρα υγείας της Γορτυνίας (Δημητσάνας και Τροπαίων) καθώς και σε επιλεγμένα Περιφερειακά Ιατρεία οικισμών -όπως αυτός για παράδειγμα του Βαλτεσινίκου- που διακρίνονται για την έντονη τουριστική επισκεψιμότητά τους αλλά και για την ύπαρξη νέου ηλικιακά πληθυσμού. 

Σημειώσατε πως το περασμένο χρονικό διάστημα ήρθα - μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου- σε επαφή με σχετικούς υπευθύνους της εταιρείας VODAFONE A.E. οι οποίοι και με διαβεβαίωσαν πως ένα τέτοιο εγχείρημα δύναται να πραγματοποιηθεί ενώ στα ερωτήματά μου στο αν πρόκειται για μια ανέξοδη και μη κοστοβόρα διεργασία απήντησαν θετικά. 
Παράλληλα επικοινώνησα ως όφειλα (αφού ο ίδιος δεν έχω σχέση με το χώρο της υγείας για να είμαι σε θέση να κατανοήσω πλήρως τη λειτουργικότητα-χρησιμότητα ή μη ενός τέτοιου συστήματος) με τους υπευθύνους ιατρούς των δύο (2) κέντρων υγείας της Γορτυνίας και στα πλαίσια ανταλλαγής απόψεων συμπέρανα πως δεν ήταν τουλάχιστον αρνητικοί.
Επιπρόσθετα κύριε Διοικητά σας προσκαλώ να επισκεφθείτε τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας της Γορτυνίας προκειμένου ιδίοις όμμασι να διαπιστώσετε τις ελλείψεις που οι τελευταίες παρουσιάζουν και οι οποίες δεν περιποιούν τιμή για ένα πολιτισμένο κράτος. Καθημερινά γίνομαι αποδέκτης παραπόνων από τους συνδημότες μου οι οποίοι και στην πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι- ανήμποροι και με πενιχρές απολαβές. Αυτοί οι απόμαχοι λοιπόν της ζωής καλούνται να ταξιδέψουν αρκετά χιλιόμετρα (πράγμα που συνεπάγεται σημαντική οικονομική επιβάρυνση) προκειμένου να λάβουν άρτια ιατρικό-νοσηλευτική περίθαλψη. 

Συνεπώς θεωρώ επιβεβλημένο να λάβει χώρα και μια συνάντηση εργασίας -στην έδρα ενός από τα κέντρα υγείας- όπου θα μας παρουσιάσετε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που είστε διατεθιμένοι ως υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας να αναλάβετε για την αντιμετώπιση των τοπικών μας δυσλειτουργιών. 

Με εκτίμηση,
Σφυρής Μιχαήλ
Δημοτικός Σύμβουλος & 
Μέλος Οικονομικής Επιτροπής»- Πηγή: http://www.kalimera-arkadia.gr/ygeia/item/49045-thetikes-ekselikseis-programma-tileiatrikis-gia-tous-katoikous-tis-gortynias.html

- Πηγή: http://www.kalimera-arkadia.gr/ygeia/item/49045-thetikes-ekselikseis-programma-tileiatrikis-gia-tous-katoikous-tis-gortynias.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: