Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΓΟΡΤΥΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


ΓΟΡΤΥΝΙΑΚΑ  ΝΕΑ ΚΙ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Έμειναν τέσσερις περίπου μήνες για τις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές. 
Ο «Καλλικράτης» έχει και τα θετικά του αλλά και τα αρνητικά του. Ένα από τα αρνητικά του  είναι ότι δημιούργησε Δήμους μαμούθ. Ο Δήμος ο δικός μας επί παραδείγματι (Δήμος Γορτυνίας) είναι ένας από αυτούς. Μεγάλη η έκταση που περιλαμβάνει, δυσπρόσιτη, ορεινή και όχι πεδινή ως έχει ονομασθεί αλλά και με πολύ κακό οδικό δίκτυο. Μια περιοχή Ιστορική που θα έπρεπε να είχε ληφθεί υπ’ όψιν και να τύγχανε ειδικής μεταχείρισης.   
Τώρα μπροστά στην εκλογική διαδικασία πολλά ονόματα ακούγονται. Πολλοί οι φιλόδοξοι υποψήφιοι Δήμαρχοι. Θεμιτό είναι. Θα πρέπει όμως να κοιτάξουν και άλλους παράγοντες πριν αποφασίσουν.
Πολλές υποσχέσεις, μεγάλα λόγια όπως γινότανε τόσα χρόνια, μα η Γορτυνία και ειδικά η κάτω Γορτυνία αντί για να αναπτύσσετε, βουλιάζει.  Έχουν γίνει κάποια βήματα αλλά όχι όσα θα έπρεπε.
Οι  Γορτύνιοι ψηφοφόροι  δεν πρέπει για άλλη μια φορά να πέσουν στη παγίδα των υποσχέσεων, στα μεγάλα λόγια και στα πολλά μπλα  μπλα ….
Θα πρέπει να επιλέξουν ανθρώπους ηθικούς, ανθρώπους που έχουν δείξει έργο στη πράξη από οποιοδήποτε πόστο είχαν ή έχουν, ανθρώπους δοκιμασμένους. Ανθρώπους με μυαλό και προσφορά και όχι λαοπλάνους των λόγων και της καρέκλας. Όσο πιο πολλά λέει κάποιος το απολύτως τίποτα θα προσφέρει .  
Οι Γορτύνιοι με σοβαρότητα θα πρέπει να επιλέξουν τον ηγέτη που θα βοηθήσει και θα στηρίξει το τόπο τους. Η θητεία του να μην πάει χαμένη αλλά να είναι παραγωγική και αποδοτική και η ευθύνη θα είναι καθ’ ολοκληρίαν δική τους.  Αυτοί θα τον εκλέξουν κι αυτοί θα τον λουστούν. Τα λάθη δεν συγχωρούνται ούτε διορθώνονται μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Σίγουρα υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι γύρω μας - ανάμεσά μας και θα πρέπει να τους επιλέξουμε με τη προσφορά του έργου τους.
Η επιλογή όμως δεν αφορά το πρόσωπο του Δημάρχου αλλά και των Δημοτικών Συμβούλων που θα τον βοηθήσουν στο έργο του αλλά και των κοινοτικών Συμβούλων.
Η τύχη της Γορτυνίας είναι στα χέρια των Γορτύνιων.
Ο τόπος μας, η Ιστορική Γορτυνία μας ή θα δει το φως και την Ανάπτυξη ή θα βουλιάξει περισσότερο. Είναι ένας τόπος Ιστορικός – Ειδυλλιακός και με πολλά,   ειλικρινά, πολλά σημεία Ανάπτυξης, αρκεί να τα δούμε και να παλέψουμε για την επίτευξη τους.
Με σοβαρότητα και σωστή κρίση ας κάνουμε τη καλύτερη δυνατόν επιλογή !!!
Η Γορτυνία θα επιρρίψει την ευθύνη της επιλογής σε μας, τους Γορτύνιους !!!
Η Γορτυνία πρέπει για να μείνει ζωντανή  να αναπτυχθεί !!
   Πρέπει να τη βάλουμε στο ύψος που θα έπρεπε να είναι πολλά χρόνια πριν !!!

Γορτυνία ..
Γη Ιστορική..
Γη των Ηρώων ..
Γη Ευλογημένη …
Γορτυνία, το Άγιο όρος της Πελοποννήσου !!!
                                                                                        
                                                                                         
Στα πλαίσια της σφιχτής λιτότητας που ζούμε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευάγγελος Γιαννακούρας σε συνεργασία με το Δήμο Γορτυνίας έστειλαν κλιμάκιο της Τεχνικής υπηρεσίας της Περιφέρειας στον ποταμό Λάδωνα και κατέγραψαν τα σημεία που έχουν ανάγκη αντιπλημμυρικών έργων.
Μια καλή και αξιέπαινη προσπάθεια που δεν θα πρέπει να μείνει στις καταγραφές αλλά να γίνει πράξη !!!!
                     
                            
Ο Δήμος Γορτυνίας σαν φορέας υλοποίησης για τη Γορτυνία του Προγράμματος Δωρεάν Διανομής Τροφίμων που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ολοκλήρωσε τη Α΄ φάση του Προγράμματος, διανέμοντας τα πρώτα τρόφιμα στους δικαιούχους που παρέλαβε. Στο Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων 2013 υποβλήθηκαν 980 αιτήσεις ενδιαφερομένων και εγκρίθηκαν 627 αιτήσεις.
Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2975 360330 – 2795 360313


Έρχεται το ψηφιακό σήμα στην Αρκαδία την Άνοιξη 2014

Σύμφωνα με τη DIGEA στην Αρκαδία θα είναι έτοιμο να βγει το ψηφιακό σήμα κατά την Άνοιξη με σταθμούς – πομπούς – στην Ασσέα, στα Δολιανά και στο Λεβίδι. Άρα δεν θα λα λαμβάνουν το σήμα όλα τα χωριά του Νομού.
Τι θα γίνει με τη Γορτυνία; Οι φορείς που ασχολούνται με το θέμα αυτό ας ενεργήσουν τάχιστα ώστε να βρεθεί άμεσα λύση. Και ο Δήμος ως επί το πλείστον να δείξει ενδιαφέρον  για την επίλυση του Προβλήματος !!!!


Εκλογές στη Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων αποφάσισε ομόφωνα να διενεργηθεί Αρχαιρεσιακή Γενική Συνέλευση στις 16 Μαρτίου ημέρα Κυριακή και ώρα 11,30  το πρωί στην αίθουσα της Παγγορτυνιακής επί της οδού Πειραιώς 1, εντός της στοάς και στον 7ο όροφο.
Για το σκοπό αυτό καλούμε τους Αρκάδες που κατοικούν και διαμένουν στην Ελληνική Επικράτεια και τους φίλους Αρκαδολάτρες που αγαπούν και πιστεύουν στο Αρκαδικό Ιδεώδες και σύμφωνα με το καταστατικό μας να είναι μέλη μας, να υποβάλουν αιτήσεις για την εγγραφή τους στην Ένωσή μας με πλήρη στοιχεία. Οι επιθυμούντες να είναι υποψήφιοι για το Δ.Σ. και την Ελεγκτική Επιτροπή καλούνται να υποβάλουν τις Αιτήσεις τους στην έδρα της Ένωσης στην οδό Νιρβάνα 16Χαλάνδρι - Τ.Κ. 152 31 ή στο Fax : 210 6773670 ή στα νέα μας γραφεία μας Σωκράτους 51 – Αθήνα στο 5ο όροφο έως  14 Φεβρουαρίου 2014
Για το Δ.Σ.
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΡΑΦΕΤΑΣ                                                               ΠΑΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ


ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ


ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ






Δεν υπάρχουν σχόλια: