Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΠΟΙΗΤΡΙΑ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ Ζανέτα Καλύβα - Παπαϊωάννου

ΕΚΔΉΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΠΟΙΗΤΡΙΑ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ζανέτα  Καλύβα - Παπαϊωάννου

Η Ένωση Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης "το Εργαστήρι" σε συνεργασία με τον Δήμο Ηλιούπολης έκαναν παρουσίαση στην αίθουσα του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης του Βιβλίου της Γορτύνιας, από την Βάχλια καταγόμενη, Ζανέτας Καλύβα - Παπαϊωάννου έχων τον τίτλο "Με της καρδιάς μου τα φτερά".
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Στέλιος Μαρούλης  τίμησε με τιμητική πλακέτα την Ζανέτα Καλύβα - Παπαϊωάννου 

Τον Συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο Δημοσιογράφος Ιωάννης Παρασκευόπουλος
Ομιλητές:
  • Κώστας Σεφτελής Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ηλιούπολης
  • Φώτιος Χρήστου Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Στάθη Ψιλόπουλο Καθηγητή Φιλολογίας  Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Ηλιούπολης
Στο Πιάνο Η Χλόη Ν. Αμάραντου και στο τραγούδι η HALINA HART
Αρκετοί Αρκάδες και φίλοι βρέθηκαν να τιμήσουν την ποιήτρια μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος των Αρκάδων Ηλιούπολης Νικόλαος Αντζινάς κι ο Γεν. Γραμματέας της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και ττου Συλλόγου Αρκάδων Ηλιούπολης Πάνος Αναγνωστόπουλος.


Η ΖΑΝΝΕΤΑ ΚΑΛΥΒΑ - ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ γεννήθηκε στη Λάρισα. Οι γονείς της κατάγονταν από τη Βάχλια Αρκαδίας. 
Φοίτησε με υποτροφία στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς, εργαζόμενη συγχρόνως στη ΔΕΗ. Ασχολείται με την ποίηση, την πεζογραφία και τη Δημοσιογραφία. Δουλειά της έχει φιλοξενηθεί στον Διεθνή και ελληνικό Τύπο, υπάρχει σε ελληνικές και παγκόσμιες Ανθολογίες και έχει μεταφραστεί στ' Αγγλικά (από τη Ζαχαρούλα Γαϊτανάκη), στα Ιταλικά (από την κ. Tota Tsakou - Convertino), στα Γαλλικά (από την κ. Κωνσταντίνα Σπανού), στα Αλβανικά, στα Κινέζικα (από τον κ. Hsu Chicheng) και στα Κορεάτικα.
Έχει βραβευτεί σε διεθνείς και πανελλήνιους Λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Είναι μέλος του "WORLD CONGRESS OF POETS / WORLD ACADEMY OF ARTS AND CULTURE", επίτιμο μέλος της "ACCADEMIA FERDINANDEA", Ιταλία, μέλος της "Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών", της "Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών" (ΔΕΕΛ), του "Ομίλου Λογοτεχνών Ηλιούπολης" και πολλών εξωραϊστικών συλλόγων και τοπικών οργανώσεων. Έχει καταγραφεί στο Αμερικανικό "Who's Who" και στο "I. B. CAMBRIDGE" Βρετανία.
Εξέδωσε τα βιβλία: "ΘΥΜΗΣΕΣ, των παιδικών μου χρόνων οι αναμνήσεις", το 2001 από τις εκδόσεις "Μοριάς", τη δίγλωσση ποιητική συλλογή "ΝΟΤΕΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ", από τις εκδόσεις "Ύφος" το 2002 και το "ΑΡΩΜΑ ΖΩΗΣ" με ποιήματα και διηγήματα, το 2003 από το "Κέντρο Ευρωπαϊκών Εκδόσεων Χάρη Πάτση". "ΜΕ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ ΤΑ ΦΤΕΡΑ" είναι το τέταρτο βιβλίο της, μία συλλογή ποιημάτων της σε 5 γλώσσες.
από douridasliterature.com/kalyva.html




Δεν υπάρχουν σχόλια: