Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΙΟΙΣΗ ΧΤΥΠΆ.......

 

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΙΟΙΣΗ ΧΤΥΠΆ.......

                  Ζούμε σε μια εποχή, που η παγκοσμιοποίηση και η πολύ μεγάλη πρόοδος στην τεχνολογία, έφερε μαζί της ριζικές αλλαγές που μας παρέχουν πρόσβαση σε ότι μπορούμε να φανταστούμε, όπως είναι οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης π.χ ( internet, facebook, κ.ά. ) .

                 Ένα  κομμάτι φυσικά αυτής της προόδου και της προσαρμογής είναι η μεγάλη χρήση της αγγλικής γλώσσας, γεγονός  που επηρεάζει  τη μητρική μας γλώσσα, διότι εξαιτίας της πληθώρας των αγγλικών λέξεων που δεχόμαστε χωρίς να το συνειδητοποιούμε και να τις εισάγουμε στο καθημερινό μας λεξιλόγιο.

                 Ο άνθρωπος προσπαθώντας  να προοδεύσει, άνοιξε νέους δρόμους και με την εισδοχή νέων αντιλήψεων αλλά  και την αλόγιστη  διοχέτευση αγγλικών λέξεων στο λεξιλόγιο μας, έχουν νοθεύσει το προφορικό αλλά και το γραπτό λόγο.
Όλα αυτά στη συνέχεια οδηγούν στην αλλοτρίωση του τρόπου σκέψης και στην αλλοτρίωση της εθνικής μας ταυτότητας.
Άρα θα πρέπει να μην ξεχνάμε ότι η διατήρηση της γλώσσας μας και των διαλέκτων της, μας οδηγεί  στη διατήρηση των ηθών και εθίμων μας, των παραδόσεων αλλά κυρίως του πολιτισμού μας !! 

                Αν ανατρέξουμε στην ιστορία μας θα δούμε ότι η γλώσσα και η θρησκεία μας ήταν αυτές που μας κράτησαν ενωμένους κατά τον τουρκικό ζυγό, αλλά και σε κάθε άλλη στιγμή που η πατρίδα μας δοκιμαζόταν και αν προχωρήσουμε πιο βαθιά στο χρόνο θα δούμε ότι η ελληνική γλώσσα είχε εξαπλωθεί έως τα βάθη της Ανατολής και πέρα από  την Ινδία, με τη θριαμβευτική πορεία του Μ. Αλεξάνδρου. 

Επίσης είναι παντού γνωστό ότι η Ελληνική γλώσσα χρησιμοποιήθηκε  με χιλιάδες λέξεις και έννοιες σε όλες τις Ευρωπαϊκές και όχι μόνο γλώσσες.

          «Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει». Είχε πει ο Χένρυ Κίσινγκερ (Υπουργός εξωτερικών Η.Π.Α.)
           Εδώ υπάρχει ένα χωρίς προηγούμενο σχέδιο εκφυλισμού της ελληνικής κοινωνίας με κύρια θύματα όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού μας, από τη γλώσσα, την ιστορία και την τέχνη, μέχρι την ένδυση και τις διατροφικές μας συνήθειες που έχει τεθεί σε εφαρμογή τα τελευταία  χρόνια της Μεταπολίτευσης.
           Όλα αυτά συνεπικουρούμενα από ύποπτα κέντρα του εσωτερικού και του εξωτερικού, με την αμέριστη συμπαράσταση και συνδρομή κάποιων ιδιοκτητών ορισμένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, έχουν επιλέξει  συνειδητά τον αποπροσανατολισμό και αποξένωση του λαού από τις αιώνιες αξίες της φυλής μας, προσπαθώντας να τις κλείσουν οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
         Η προβολή αλλά και η επιβολή του ξενόφερτου lifestyle ως του μόνου μοντέλου, η αλλοίωση της ιστορίας μας, η εισαγωγή των «greeklish» ως μέσου γραπτής επικοινωνίας μεταξύ της μαθητιώσας νεολαίας, η συνειδητή διαστρέβλωση της ιστορίας μας, η περιθωριοποίηση των ελληνικών έργων τέχνης και η θεοποίηση των αντίστοιχων αλλοδαπών, έχουν ως απώτερο στόχο την αλλοτρίωση, την ομογενοποίηση, την αφομοίωση και την εν μέρει απώλεια της εθνικής μας ταυτότητας. Ας γράφουμε λοιπόν Ελληνική γραφή.

            Επειδή λαός χωρίς παρελθόν, ισοδυναμεί με λαό χωρίς μέλλον, κρίνεται σήμερα περισσότερο από κάθε φορά απαραίτητη και η μελέτη της ιστορίας μας.
             Η ελληνική ιστορία, είναι γεμάτη φιλοσόφων, επιστημόνων και ηρώων που σίγουρα πολλοί από αυτούς μπορούν να γίνουν πρότυπά μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι η Ελλάδα βρίθει από πνευματικό φως !!!

           Μετά από ένα τέτοιο ένδοξο και λαμπρό παρελθόν της γλώσσας μας καταλήγουμε  ότι η Ελληνική γλώσσα περνά μεγάλη κρίση και αν θέλουμε πράγματι να τη διασώσουμε παρίσταται επιτακτική η ανάγκη να κοπιάσουμε ατομικά και συλλογικά και να μην επιτρέψουμε τον κατακερματισμό της, γιατί η γλώσσα μας είναι γεμάτη αρετές και αναμφισβήτητα αξίζει να διαφυλαχθεί !!
           Ας σταθούμε λοιπόν και ας υποκλιθούμε με σεβασμό στη διαχρονικότητα και την ιστορία μιας γλώσσας στην οποία αμέτρητες φορές και χωρίς φειδώ, έχουν απευθύνει τα πιο κολακευτικά σχόλια οι διασημότεροι γλωσσολόγοι και διανοούμενοι ανά τον κόσμο, αναφορικά με τον πλούτο της. 
           Ο καθένας λοιπόν προσωπικά αλλά και όλοι μαζί σαν έθνος ας μην ξεχνάμε ποτέ, ότι η Ελληνική  γλώσσα είναι εκείνη που «έδωσε αξίες και όρισε ιδανικά» και ότι σε αυτή τη χώρα μπορεί να έχουν τη δύναμη να μας αλλάξουν τα πάντα, εκείνο όμως που δεν μπορούν να μας αλλάξουν και πρέπει με κάθε τρόπο να διαφυλάξουμε είναι, την πολιτιστική μας κληρονομιά, τις φυσικές ομορφιές μας και πάνω από όλα τη γλώσσα και την εθνική μας ταυτότητα!!!!

            Οι Σύλλογοι είναι ένας θεσμός που μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση αλλά ελέω Οικονομικής κρίσης και μεθοδευμένης κατάργησης των επιδοτήσεων αδυνατούν κι αυτοί. Τα μέλη τους αδυνατούν κι αυτά οικονομικά.  Άρα οδηγούνται στο κλείσιμο.
           Κρίνεται όμως απαραίτητο και αναγκαίο να υπάρχουν και να λειτουργούν. Ας βοηθήσει γι’ αυτό η πολιτεία και οι κρατικοί φορείς, η εκκλησία, η τοπική αυτοδιοίκηση και περισσότερο οι Δήμαρχοι και κοινοτικοί άρχοντες αλλά κι όσοι Πατριώτες οικονομικά δύνανται και  αγαπούν την Ελλάδα, αγαπούν το τόπο τους, ας βοηθήσουν τους Συλλόγους ώστε να διατηρηθούν τα ήθη και τα έθιμα, οι παραδόσεις μας, η γλώσσα μας, η θρησκεία μας και πάνω απ’ όλα η Ελληνική μας ταυτότητα .






Δεν υπάρχουν σχόλια: