Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Με συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η νέα κυβέρνηση


Με συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η νέα κυβέρνηση

Τη στήριξή του στον Αλέξη Τσίπρα για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ανακοίνωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος δήλωσε, "Θέλω να σας ανακοινώσω ότι από αυτήν τη στιγμή υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα".

Συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου, αμέσως μετά την εντολή Παπούλια προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ
Με πολιτικό όρκο επιθυμεί να ορκιστεί στη πρωθυπουργία ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες.Στην συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο είπε :«Ήρθα εδώ να πάρω την ευχή σας. Σας διαβεβαιώνω ότι οι σχέσεις πολιτείας-εκκλησίας θα είναι πιο αναβαθμισμένες και ουσιαστικές απ' ότι στο παρελθόν». Με αυτόν τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επιβεβαιώσει τις καλές σχέσεις με την Εκκλησία, σχέσεις που χτίζει τους τελευταίους μήνες.
  Δεν έχω παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο, δεν έχω βαφτίσει τα παιδιά μου και δεν θα μπορούσα να ορκιστώ κόντρα στις απόψεις που τόσα χρόνια διατυπώνω, φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας στον κκ Ιερώνυμο, εξηγώντας του γιατί επέλεξε να αναλάβει τα καθήκοντά του με πολιτικό όρκο. 
Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε ακριβώς στις 15:30 ο Αλέξης Τσίπρας για να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια, ώρα 16:00 ορκίστηκε πρωθυπουργός με πολιτικό όρκο. 

Παρόντες στην ορκωμοσία ήταν οι στενοί του συνεργάτες Νίκος Παππάς και Πάνος Σκουρλέτης, καθώς και ο νέος γγ της κυβέρνησης, Σπύρος Σαγιάς. 
Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε - όπως λέει ο όρκος, ο οποίος προβλέπεται από τον νόμο περί συγκρότησης κυβέρνησης - στην τιμή και τη συνείδησή του ότι θα τηρεί το Σύνταγμα και θα υπηρετεί το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού.

ο Αλέξης Τσίπρας κατευθύνθηκε προς το σκοπευτήριο της Καισαριανής, όπου κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων της γερμανικής Κατοχής.

Με βάση το αποτέλεσμα των εκλογών, η νέα κυβέρνηση θα διαθέτει πλειοψηφία 162 εδρών, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει 149 έδρες και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 13 έδρες.







- www.kalimera-arkadia.gr- www.kalimera-arkadia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: