Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Ο Ελληνοαμερικανός «Μίδας» από την Αρκαδία

Ντιν Μητρόπουλος: Ο Ελληνοαμερικανός «Μίδας» με περιουσία 2,1 δις $ είναι από την Αρκαδία!
Ο Ελληνοαμερικανός Ντιν Μητρόπουλος μπορεί να αποτελεί σήμερα έναν από τους ισχυρότερους παίκτες στην επενδυτική σκακιέρα ο ίδιος όμως, όπως εξομολογείται στο «Εθνος της Κυριακής»,όταν το 1956 σε ηλικία 10 ετών εγκατέλειπε το χωριό του στην Αρκαδία δεν μπορούσε να φανταστεί ούτε στο καλύτερο όνειρό του τη μελλοντική πορεία του προς την κορυφή.
Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metropoulos & Company, είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε παγκόσμιο επίπεδο επενδυτές ιδιωτικών κεφαλαίων (Private Equity). Συγκαταλέγεται στη λίστα Forbes 400, με τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Αμερική και στους 20 πλουσιότερους Ελληνες του πλανήτη. Είναι ειδικός στο να παίρνει χρεοκοπημένες εταιρείες, να τις «νοικοκυρεύει» και να τις οδηγεί ξανά στην επιτυχία, ενώ κατόπιν από την πώλησή τους πολλαπλασιάζει τα χρήματα της επένδυσής του.

Τον Μάιο το περιοδικό Forbes τον φιλοξένησε στο εξώφυλλό του. Στο άρθρο παρουσιάζεται ως ένας ικανότατος επιχειρηματίας ο οποίος αφού εξαγόρασε την εταιρεία Hostess (η οποία παράγει και το σνακ Twinkie's) κατάφερε να την κάνει ξανά μια κορυφαία επιχείρηση αποκομίζοντας κέρδη ύψους 2 δισ. δολαρίων. Επιπλέον μέχρι το 2014, ο κ. Μητρόπουλος και οι δύο γιοι του ήταν ιδιοκτήτες της εταιρείας μπίρας Pabst Brewing, την οποία πούλησαν πέρυσι για 750 εκατ. δολάρια τριπλασιάζοντας το κεφάλαιο της επένδυσής τους.
Το «Capital Link Leadership Award», με το οποίο βραβεύεται αυτήν την εβδομάδα, δίδεται σε ένα άτομο ή οργανισμό για τη συμβολή του στην προώθηση των επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και της δ
Το 1956 σε ηλικία 10 ετών άφησε το χωριό του, Χράνοι Αρκαδίας, αναζητώντας μαζί με τους γονείς του, την αδελφή και τον μικρότερο αδελφό του ένα καλύτερο μέλλον στις ΗΠΑ. «Ο πατέρας μου ήταν ξυλουργός, είχαμε τα χωράφια μας με ελιές και αμπέλια και στο χωριό απολαμβάναμε μια ωραία ζωή. Οι γονείς μου όμως ήθελαν να έχουμε περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή μας, έτσι μεταναστεύσαμε στη Βοστόνη. - www.kalimera-arkadia.gr

- www.kalimera-arkadia.gr

- www.kalimera-arkadia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: