Χαλβάς σπιτικός της Αρκαδίας
ΥΛΙΚΑ:
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
3 φλιτζάνια τσαγιού Ζάχαρη
4 φλιτζάνια τσαγιού
νερό
1 φλιτζάνι τσαγιού μαύρη σταφίδα
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια κοπανισμένα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και όταν κάψει
ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνεχώς μέχρι να καβουρδιστεί.
Προσθέτουμε την κανέλα και χαμηλώνοντας την φωτιά ρίχνουμε το νερό, στο οποίο
προηγουμένως έχουμε προσθέσει την Ζάχαρη.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα χωρίς
διακοπή έως ότου ο χαλβάς ξεκολλήσει
τελείως από την κατσαρόλα και δεν έχει καθόλου υγρασία.
Λίγο πριν τον
βγάλουμε από την φωτιά ρίχνουμε την σταφίδα.
Τον Βάζουμε σε φόρμα ή σε φορμάκια και τον σερβίρουμε πασπαλισμένο με Ζάχαρη, κανέλα και κοπανισμένα καρύδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου