Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Νέος Μητροπολίτης Φωκίδος ο κ. Θεόκτιστος

Νέος Μητροπολίτης Φωκίδος ο κ. Θεόκτιστος



Τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ανδρούσης κ. Θεόκτιστο εξέλεξε για Μητροπολίτη Φωκίδος, πριν από λίγο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με 42 ψήφους.

Μέχρι σήμερα ο Επίσκοπος Ανδρούσης υπηρετούσε ως βοηθός Επίσκοπος του Σεβ. Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου, ο οποίος υποστήριξε και την εκλογή του στην Μητρόπολη Φωκίδος.

Ο Επίσκοπος Θεόκτιστος (κατά κόσμο Θεόδωρος Κλουκίνας) γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1954, (καταγωγή πατρός από τα Τρόπαια) όπου παρακολούθησε τις εγκύκλιες σπουδές του και στη συνεχεία σπούδασε Θεολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών λαμβάνοντας το πτυχίο του το 1977.
ΘΕΟΚΤΙΣΤΟΣ 3
Εκάρη Μοναχός  στην Ιερά Μονή Τιµίου Προδρόµου Στεμνίτσας Γορτυνίας το 1973, ενώ την ίδια χρονιά και στην ίδια Ιερά Μονή χειροτονήθηκε Διάκονος.  Το 1977 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως από το Μακαριστό Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρό Θεόφιλο.
Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως από το έτος 1981. Παράλληλα άσκησε το λειτούργηµα του Θεολόγου Καθηγητή στο Γυμνάσιο – Λύκειο της Μεγαλόπολης, όπου χρημάτισε και ως Διευθυντής.
ΑΞΙΟΣ !!

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΤΗ !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: