Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Γεφύρι της Άρτας» το έργο Παραλογγοί

«Γεφύρι της Άρτας» το έργο Παραλογγοί

Το έργο Παραλογγοί – Τριπόταμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, μετά από επερώτηση που κατάθεσε ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παναγιώτης Γατσόπουλος.
Ο κ. Γατσόπουλος αναφέρθηκε στο «στοιχειωμένο» αυτό έργο, όπως το χαρακτηρίζει, τονίζοντας ότι είναι ένα ημιτελές έργο που έχει γίνει πιο επικίνδυνο από ποτέ, ενώ κατηγόρησε και την Περιφερειακή Αρχή για τη μη υλοποίησή του. «Μια περιοχή που η ανάπτυξη είναι άγνωστη, εκεί δεν έχει φτάσει ούτε στο ''Α''».
»Δεν υπάρχει καμία υποδομή, η Παιδεία και η Υγεία είναι ξεχαρβαλωμένες, οι άνθρωποι πεθαίνουν στον δρόμο για τα νοσοκομεία, έτσι η οδός αυτή θα μπορούσε να φέρει την περιοχή πιο κοντά από εκεί που μέχρι σήμερα είναι. Πέρα μεριά τη λένε, έτσι τόσο απομονωμένη είναι.», είπε.
Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας απαντώντας στον κ. Γατσόπουλο, είπε ότι αμφιβάλλει εάν έχει πάει ποτέ σε αυτή την περιοχή κι ότι λέει ανακρίβειες. Τόνισε ότι ο μεγάλος πόθος της Περιφερειακής Αρχής, του περιφερειάρχη αλλά και του ίδιου είναι να δημιουργούν συνεχώς υποδομές στην Αρκαδία και σε ιδιαίτερα απομακρυσμένες περιοχές. Μίλησε για τη λέξη «δήθεν» που είπε ο κ. Γατσόπουλος, τονίζοντας ότι το έργο τους δεν είναι δήθεν.
«Είναι πράγματι ένα αμαρτωλό έργο, με αποτέλεσμα τα λάθη του παρελθόντος να τα πληρώνουν κυρίως οι κάτοικοι της περιοχής και εμείς σήμερα. Στην περιοχή υπάρχει ένα έντονο, μεγάλο γεωλογικό φαινόμενο που παρασύρει ακόμα και το χωριό Παραλογγούς, το οποίο δεν λύνεται τόσο εύκολα», παρατήρησε. Τέλος, ανέφερε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προσπαθήσει να εντάξει το έργο στο νέο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: