Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΙΤΤΑ ΑΡΚΑΔΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΙΤΤΑ  ΑΡΚΑΔΩΝ  ΖΩΓΡΑΦΟΥ

* Τιμήθηκε  ο Πρωτ/ρος   π. Χαρ. Πανόπουλος

Ασφυκτικά γέμισε  η αίθουσα   της «Αρχιτεκτονικής»   Ζωγράφου τη  Δευτέρα   6 Φεβρουαρίου, από 150 περίπου μέλη και φίλους του άριστα δρώντος εκεί Συνδέσμου Αρκάδων. Τους καλωσόρισε με θερμά λόγια ο Πρόεδρος του  Δ.Σ.  δημοσιογράφος  Κων/νος Καλύβας. Αμέσως μετά προβλήθηκε 20 λεπτο βίντεο  με τα  25 Μοναστήρια της Αρκαδίας, σκηνοθεσίας Σωτ. Λαμπρόπουλου.
Στη συνέχεια ο κ. Καλύβας αναφέρθηκε επιγραμματικά στην δραστηριότητα   του Συνδέσμου ως και τις μελλοντικές δράσεις του (εκδρομές, συμμετοχή  στα πολιτιστικά του Δήμου, συνδιοργάνωση  ημερίδας για βιώσιμη ανάπτυξη Αρκαδίας, προσφορά εδεσμάτων στο Γηροκομείο  Δήμου, συμβολή στη δαπάνη   φιλοτέχνησης προτομή Κωνσταντή Κολοκοτρώνη, συμμετοχή  στην κίνηση για επιστροφή   γλυπτών  Επικουρείου Απόλλωνα κ.α.)
Ακολούθησε  η απονομή  τιμητικού  διπλώματος   στον λίαν αγαπητό  στην πόλη του Ζωγράφου Αρκάδα Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Θεράποντος   Πρωτοπρεσβύτερο π. Χαραλ. Ι. Πανόπουλο  από τον μικρό και τελείως   ερειπωμένο  σήμερα οικισμό Τσερβίκο   του Περδικονερίου  Γορτυνίας.  Ο π. Χαράλαμπος, κάτοχος τριών πτυχίων, είναι επίσης  Αρχιερατικός  Επίτροπος   της 12ης   Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας και Πρόεδρος  Κοσμητείας  Νεκροταφείου  Ζωγράφου, με πλουσιώτατη πνευματική, ιεραποστολική, κατηχητική και κοινωνική δράση.
Μετά έγινε η κοπή της Αρκαδικής πίττας, την οποία ευλόγησε ο π. Χαράλαμπος, ευχηθείς μια χαρούμενη και ευλογημένη χρονιά. Τα δυο φλουριά που αντιπροσώπευαν   δύο χειροποίητα – κολιέ  προσφορά  του μέλους του   Δ.Σ.  Καίτης Χρονοπούλου, από Δάρα Μαντινείας, έτυχαν στους  Γιάννη Γιαννόπουλο, από Ράδου και Λίτσα Κάμπρα από Λιβαδάκι.
Σημειώνουμε ότι στην αίθουσα υπήρχε και  έκθεση φωτογραφίας με θέμα   «παραδοσιακό φούρνισμα στην Αρκαδία» από το αρχείο της εφημερίδας «Γορτυνία».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Αρκαδίας Κων. Βλάσης, η Αντιδήμαρχος  Ζωγράφου  Εφη Αλεξανδρή, οι Αρκάδες πρώην Δήμαρχοι και Επ. Πρόεδροι   του Συνδέσμου  Φωτεινή Σακελλαρίδου  - Καμπυλαυκά  και Γιάννης Καζάκος, όλοι σχεδόν οι επικεφαλής  των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Ζωγράφου, πολλοί νυν και παλιοί Δημοτικοί Σύμβουλοι,  ο Γεν. Γραμματέας  της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Πάνος Αναγνωστόπουλος, ο Επ. Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ενωσης Αρκάδων  Γεωργ. Ζαραφέτας, εκπρόσωποι των Συλλόγων   Κρητών, Ποντίων και Ηπειρωτών Ζωγράφου ως και πολλοί εκπρόσωποι   Αρκαδικών Συλλόγων (Δημητσανιτών, Παγγορτυνιακής, Πανθελπουσιακής, Κοντοβαζαινιτών, Πετταίων, Ζυγβοστινών, Βαλτεσινιωτών,  Ραδαίων,  Αγαλιωτών κ.α.).





ΦΩΤΟ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: