Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ

ΑΠΟΚΡΙΕΣ  ΣΤΗ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ
Κάθε χρόνο παραμονή της Καθαρής Δευτέρας αναβιώνει το έθιμο του Μακαρονά στο πανέμορφο χωριό της Δημητσάνας. Οι ντόπιοι κάτοικοι και οι επισκέπτες παραμονή της Καθαρής Δευτέρας γιορτάζουν με μοναδικό διονυσιακό κέφι τον ερχομό της Σαρακοστής.
Από την κεντρική πλατεία της Δημητσάνας ξεκινά η καθιερωμένη παρέλαση, ενώ από μέρες οι νέοι κάτοικοι του γραφικού χωριού της Δημητσάνας είναι έτοιμοι να κάψουν τον ένα και μοναδικό Μακαρονά! Για πολλές μέρες πριν και κρυφά από το υπόλοιπο χωριό προετοιμάζουν φεστιβαλικά το ομοίωμα του μακαρονά για να παραδοθεί στην πυρά, όπως προστάζει το έθιμο!
Γλέντι, χαρά, παράδοση, διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες συνθέτουν το πιο ωραίο σκηνικό για την αποκριάτικη απόδρασή σας! Μετά την παρέλαση ο Μακαρονάς που είναι γεμισμένος με Μπαρούτι από τη Δημητσάνα κρεμιέται στην κεντρική πλατεία και καίγεται με κρότους και λάμψεις.
Και αφού ολοκληρωθεί το κάψιμο γίνεται ξεφάντωμα υπό τους ήχους Δημοτικής και λαϊκής μουσικής. Χαρείτε μαζί με τους ζεστούς και φιλόξενους κατοίκους της Δημητσάνας τις φετινές σας απόκριες δίνοντας στον εαυτό σας την ευκαιρία να απολαύσει εναλλακτικά τις ημέρες αυτές ακόμη κι αν δε θέλετε να απομακρυνθείτε πολύ από το σπίτι σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: