Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Οι εκδηλώσεις για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Τρίπολη

Οι εκδηλώσεις για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 

στην Τρίπολη



Η Δοξολογία τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου  στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου του 1940.
Την Δοξολογία παρακολούθησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, πολιτικοί, στρατιωτικοί και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών καθώς και αντιπροσωπείες μαθητών με σημαίες.
Τις εκδηλώσεις εκ μέρους της Παγκόσμιας Παναρκαδικής Συνομοσπονδίας και της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος τίμησε ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.Ε. Πάνος Αναγνωστόπουλος.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Φιλόλογος Ευαγγελία Ντούπα.
Στην συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων.
Μετο πέρας της κατάθεσης των στεφάνων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας και οι εκδηλώσεις στο Μνημείο ολοκληρώθηκαν με την Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση στην οδό Εθνικής Αντίστασης όπου μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, πρόσκοποι και στρατός παρέλασαν μπροστά στους εκπροσώπους των πολιτικών, στρατιωτικών και λοιπών αρχών του τόπου και στο πλήθος που παρακολούθησε τιμώντας έτσι τους νεκρούς του 1940 και της Γερμανικής Κατοχής.
Περισσότερα από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια: