Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΓΕΝΝΗΣΗ

Η ιερότερη στιγμή της γυναίκας, ο τοκετός.
Μια συγκλονιστική στιγμή, γεμάτη συναίσθημα και πρωτόγονο πάθος.
 
Η στιγμή που η γυναίκα θα φέρει στον κόσμο το παιδί της είναι μαγική. Οι αβάσταχτοι πόνοι είναι ένα τίποτα μπροστά στο μεγαλείο της γέννησης.
Είναι φτιαγμένες για να το αντέξουν, σωματικά και ψυχικά οι γυναίκες και  είναι κατάλληλα εφοδιασμένες να υποφέρουν για να λυτρωθούν. 
Να νιώσουν τον πόνο, να φανούν δυνατές και να εκπλαγούν με το πόσο μπορούν να αντέξουν.
Η γυναίκα είναι στο επίκεντρο και συνήθως τον άνδρα τον ξεχνάμε.  Δικαίως ή αδίκως λοιπόν ο άνδρας έρχεται σε δεύτερη μοίρα.
Είναι εκείνος που θα περάσει το άγχος βουβά. Είναι εκείνος που θα περπατήσει στο διάδρομο του μαιευτηρίου πάνω-κάτω αμέτρητες φορές. Είναι εκείνος που θα κοιτά εναγωνίως την πόρτα κάθε φορά που θ' ακούει βήματα. Είναι εκείνος που θα κρέμεται από τα χείλη κάθε νοσοκόμας που θα εμφανιστεί. Είναι και εκείνος που θα πάρει τη μεγάλη απόφαση και θα μπει μαζί με τη γυναίκα του στην αίθουσα του τοκετού. Έτσι έγινε και στην παρακάτω περίπτωση !!!



Στην Ιδιωτική κλινική "Γένεσις" στη Θεσσαλονίκη  η Μαρία Μωϊσίδου, σύζυγος του Νικολάου Αναγνωστόπουλου (από Σπάθαρι καταγόμενος) τη Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 έφερε στη ζωή μια υγιέστατη κορούλα. Το δεύτερο στη σειρά παιδί τους !!! Ο Νίκος ήταν κι αυτός ένας απ' αυτούς  που παίρνουν την μεγάλη απόφαση να βρίσκεται καθ' όλην την διάρκεια του τοκετού στο πλευρό της γυναίκας του !!!
Το να είσαι γονιός δεν είναι εύκολο. Οι ευθύνες πολλές και ατελείωτες. Όμως είναι προνόμιο και Θείο δώρο να φέρνεις στον κόσμο ένα τόσο δα μικρό πλασματάκι που θα αγαπάς με όλο σου το είναι και θα ζεις για να το βλέπεις ευτυχισμένο. 

Μπεμπούλα μας
Να καθρεφτίζεται η χαρά στα δυό σου τα ματάκια
χαμόγελο ατελείωτο στα δυό σου τα χειλάκια.
Γαλήνη, αγάπη κι ομορφιά να υπάρχει στην ψυχή σου
να’ σαι γερό και τυχερό για πάντα στην ζωή σου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: