Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

Η καταπολέμηση της γήρανσης με Βότανα

Η  καταπολέμηση της γήρανσης με Βότανα

το Θυμάρι

ΟΙ Βακτηριακές λοιμώξεις μπορεί να είναι  από ένα κοινό πονόλαιμο μέχρι την  θανατηφόρα πνευμονία. Μελέτες έχουν δείξει ότι το θυμάρι μπορεί να σκοτώσει τα βακτηρίδια σταφυλόκοκκου, που  οδηγούν σε  μολύνσεις. Επιπλέον, τα εκχυλίσματα θυμαριού χρησιμοποιείται σε στοματικά διαλύματα για τη θεραπεία φλεγμονών και του  βήχα για τη θεραπεία λοιμώξεων του λαιμού.

  το Φασκόμηλο

Φλεγμονή στο κυτταρικό επίπεδο είναι ο κύριος λόγος που το σώμα το γερνάει   Αυτό το βότανο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της φλεγμονής που προκαλείται από τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, το άσθμα και η αθηροσκλήρωση, η οποία προκαλεί μια θρόμβωση των αρτηριών.

 η Μαντζουράνα

Ένα υγιές πεπτικό σύστημα και ένας καλός ύπνος είναι απαραίτητα για την γενική υγεία σας. Οι μελέτες δείχνουν ότι η  μαντζουράνα στη διατροφή μπορεί να ενεργοποιήσει τα κύτταρα που βοηθούν την πέψη. Αν έχετε προβλήματα στον ύπνο, δοκιμάστε να προσθέσετε πέντε σταγόνες από αιθέριο έλαιο μαντζουράνας, διατίθεται σε καταστήματα υγιεινής διατροφής, σε ένα ζεστό μπάνιο.  Τα Αιθέρια έλαια του βοτάνου μπορεί να ανακουφίσουν το άγχος, να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε ήσυχοι όλη τη νύχτα.

 η Ρίγανη

Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες της ρίγανης. Ενεργό παράγοντα της, το  rosmarinic οξύ,που  καθαρίζει τις ελεύθερες ρίζες που μας γερνούν και συμβάλλουν στην ασθένεια. Επιπλέον, η ρίγανη είναι επίσης ένα από τα ισχυρότερα και πιο αποτελεσματικά αντιβιοτικά ευρέος φάσματος και αντιμυκητιασικά  Μπορεί να βοηθήσει να σκοτώσει την  Candida, (ή μόλυνση ζύμης), καθώς και λοιμώξεις από μύκητες των νυχιών.

το τζίντζερ

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του τζίντζερ θα  κρατήσει την καρδιά σας νέα και τις αρτηρίες σας καθαρές  Επιπροσθέτως, το τζίντζερ βοηθά στην προστασία κατά των επιβλαβών βακτηρίων και μυκήτων. Αυξάνει το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να προστατεύσει την αρτηριοσκλήρυνση, μειώνοντας τα επίπεδα της χοληστερόλης και την πρόληψη της οξείδωσης της LDL (την κακή χοληστερίνη). Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, το τζίντζερ είναι ένα ισχυρό θεραπεία για τη ναυτία.

τα Μπαχάρια

Ένα μείγμα από κανέλα, αρκεύθου, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο. Για να διατηρήσετε ένα  έντερο  υγιή,  το τρίψιμο με  μπαχάρι για το κρέας και τα λαχανικά σας ή ένα  ψέκασμα στις σούπες σας. Είναι καταπληκτικά  για τα αντί-φυσικού αερίου, και βοηθούν την πέψη. Τα  μπαχάρια αυτά  βοηθούν επίσης να κρατήσουν το σάκχαρο στο αίμα υπό έλεγχο, ο οποίος είναι ένας από τους βασικούς τρόπους για να κρατήσει τις αρτηρίες σας νέες

 η Κανέλα

Καθώς μεγαλώνουμε, πολλοί από εμάς μπορεί να εμφανίσουν προβλήματα στους  μυς και τις αρθρώσεις λόγω αρθρίτιδας.  Η Κανέλα περιέχει αντιφλεγμονώδεις ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν να ανακουφίσουν τον πόνο. Επιπλέον  οι αντιβιοτικές ιδιότητες της κανέλας βοηθούν στην πρόληψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, στην  τερηδόνα και στην ουλίτιδα, και  να σκοτώσει τα βακτήρια E.coli.

 τα Γαρίφαλα

Η κανέλα, έτσι και το γαρίφαλο μπορεί να είναι ευεργετικό ενάντια στους μυϊκούς πόνους και την αρθρίτιδα. Από όλα τα μπαχαρικά, έχει το υψηλότερο ORAC (Oxygen Radical ικανότητα απορρόφησης) Αποτέλεσμα, που σημαίνει ότι είναι το υψηλότερο σε αντιοξειδωτικά. Επιπλέον το γαρίφαλο περιέχει ευγενόλη, η οποία έχει τα πιο αναισθητικά  οφέλη χρήσιμα για πονόδοντους, τον πόνο των ούλων, και του πονόλαιμου.Τα  Γαρίφαλα προσφέρουν επίσης ανακούφιση από παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος όπως το άσθμα και την  βρογχίτιδα, και την εξάλειψη των εντερικών παρασίτων, μυκήτων και βακτηρίων. 

η κουρκούμη

Πάρα πολλοί από εμάς έχουν αισθανθεί τις συνέπειες του καρκίνου και της νόσου του Αλτσχάιμερ στη ζωή μας. Ωστόσο, στην Ινδία, όπου η κουρκούμη χρησιμοποιείται ευρέως, η επικράτηση σε  κοινές μορφές καρκίνου είναι 10 φορές χαμηλότερο. Οι ερευνητές αποδίδουν το γεγονός αυτό στην  κουρκουμίνη και που είναι η ένωση η οποία δίνει στην  κουρκούμη το κίτρινο χρώμα της. Εργαστηριακές μελέτες δείχνουν ότι η κουρκουμίνη είναι αποτελεσματική τόσο στην προστασία κατά του καρκίνου και στην επαγωγή τον προγραμματισμένο θάνατο των κυττάρων καρκίνου του παχέος εντέρου. Επιπλέον, πληθυσμιακές μελέτες έχουν δείξει ότι οι ηλικιωμένοι χωρικοί στην Ινδία φαίνεται να έχουν το χαμηλότερο ποσοστό της νόσου Alzheimer στον κόσμο.
ο Κράταιγος
Θεωρείταιι από τα καλύτερα τονωτικά του κυκλοφορικού και χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της υπέρτασης, της αρτηριοσκλήρωσης και της στηθάγχης. O κράταιγος είναι καλή επιλογή για όσους ταλαιπωρούνται από υπέρταση, κυρίως εξαιτίας προβλημάτων στα αγγεία τους. Έχει την ιδιότητα να εξισορροπεί με ήπιο τρόπο την πίεση του αίματος. Τα κυριότερα δραστικά συστατικά που βρίσκουµε στο φυτό αυτό είναι τα φλαβονοειδή όπως οι υπεροσίδες, οι ρουτίνες και οι φλαβονογλυκοσίδες, καθώς και ταολιγοµερή προκυανιδίνης. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι µε
χρήση του βοτάνου αυτού, επιταχύνεται η κυκλοφορία του αίµατος, µε συνέπεια τη βελτίωση της παροχής αίµατος στο µμυοκάρδιο. Επίσης υπάρχει άµεση επίδραση στα κύτταρα της καρδιάς βελτιώνοντας τη λειτουργία τους
Η κατανάλωση του Κραταιγου διευρύνει τόσο τη στεφανιαία όσο και τις περιφερειακές αρτηρίες με αποτέλεσμα να βελτιώνεται σημαντικά η κυκλοφορία του αίματος προς τη καρδιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: