Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΚΗΔΕΙΑ

κηδεία 
Η Συμπατριώτισσα Σπαθαραία Βασιλική Αναγνωστοπούλου - Μικροπούλου σε ηλικία 81 ετών σήμερα έκανε το μεγαλύτερο ταξίδι της ζωής της!… και το τελευταίο. Γιατί από σήμερα θα ζει στα παλάτια του Ουρανού. 
Ήταν μία από τις κόρες, η δεύτερη, του Αείμνηστου Θεοδώρου Αναγνωστόπουλου και της Δήμητρας. Και οι δύο Σπαθαραίοι. Ο πατέρας της Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Σπαθαριωτών και Αντιπρόεδρος  στο 1ο & 2ο Διοικητικό Συμβούλιο. Άνθρωποι και οι δύο που αγαπούσαν πάρα πολύ και το χωριό τους αλλά και τους Συμπατριώτες τους και που βοηθούσαν στα δύσκολα εκείνα χρόνια  αγόγγυστα, σε κάθε κάλεσμα. Τα ίδια συναισθήματα μετέδωσαν και στα τρία τους κορίτσια. Τη Λούλα, την Βασιλική και την Γωγώ.   
Όλες, πάντα με αγάπη, χαρά και καλοσύνη, βρίσκονταν σε κάθε κάλεσμα και εκδήλωση του Συλλόγου. Έτσι και η θεία Βασιλική ήταν πάντα παρούσα και μόνο τα τελευταία χρόνια μας απαρνήθηκε. Όχι πως δεν ήθελε να είναι παρούσα αλλά οι αρρώστιες, οι πόνοι και τα μπες - βγες στα νοσοκομεία την κράτησαν μακρυά μας.Ρωτούσε όμως πάντα για να μαθαίνει τα πάντα. Και ήρθε η ώρα που ο Θεός έστειλε του Αγγέλους Του να πάρουν την ψυχούλα της . Και την μετέφεραν ψηλά, μπροστά στον θρόνο του Θεού, να τον προσκυνήσει και Εκείνος να ορίσει την αιώνια κατοικία της. 
Θα ξεκουραστεί τώρα η θεία Βασιλική. Τα πόδια της δεν θα πονούν, η μέση της δεν θα πονά, δεν θα χρειάζεται να παίρνει τόσα φάρμακα και να μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο. Εκεί ψηλά δεν υπάρχει πόνος, μόνο ατέλειωτη χαρά.
Πανάλαφρη η ψυχούλα σου θεία Βασιλική, χωρίς το βάρος του σώματος θα τριγυρνάει πια ελεύθερη παντού. Συνοδευόμενη από τον Άγγελό σου θα σεργιανάει στα ανθοστόλιστα λιβάδια του Ουρανού και θα συναντάει τις ψυχές των αγαπημένων σου προσώπων, που έφυγαν πριν από εσένα από τον κόσμο αυτό. 
Η νεκρώσιμος κι αποχαιρετιστήρια τελετή εψάλει στην εκκλησία του νεκροταφείου της Αργυρούπολης όπου κι έγινε η ταφή της, στον τάφο που είχαν ταφεί και οι γονείς της.
Βαριά λυπημένοι, ο σύζυγος της, τα παιδιά της, Αιμίλιος & Θεόδωρος, οι νύφες, τα εγγόνια, οι αδελφές της, ο αγαπητός γαμπρός της Χαράλαμπος - σύζυγος της αδελφής της Γωγώς, οι  συγγενείς, οι Συμπατριώτες και οι φίλοι που την συνόδεψαν στο τελευταίο της ταξίδι.
Μετά όλοι καλεσμένοι από τα παιδιά της, τον Αιμίλιο και τον Θόδωρο μετέβησαν στην ταβέρνα "όμορφη γωνιά" στην Αργυρούπολη, όπως το έθιμο ορίζει και τους περιποιήθηκαν όπως ήταν η δική της εντολή, έτσι για να χαίρεται από κει ψηλά.   
 Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους και συγγενείς !!!
Ας είναι ελαφρύ το   χώμα που την σκέπασε !!! 
 Εμείς σ' αυτήν τη σελίδα άσβεστο θα έχουμε το καντήλι σου  θεία Βασιλική  !!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: