Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του ΠΥΡΓΟΥ ΠΛΑΠΟΥΤΑ στο χωριό ΠΑΛΟΥΜΠΑ

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του ΠΥΡΓΟΥ ΠΛΑΠΟΥΤΑ
 στο χωριό ΠΑΛΟΥΜΠΑ
 
Κατά πλειοψηφία αποδέχτηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας την πράξη ένταξης του έργου «Αποκατάσταση ιστορικού κτιρίου Πύργου Πλαπούτα, στην Τ.Κ. Παλούμπα του Δήμου Γορτυνίας» από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι» και το Σύμφωνο Αποδοχής των Όρων του προγράμματος με συνολικό προϋπολογισμό 1.440.132,02 €.
Εξουσιοδότησε το Δήμαρχο Γορτυνίας Ιωάννη Σπ. Γιαννόπουλο για τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο καθώς και την υπογραφή του Συμφώνου Αποδοχής Όρων.
Ψήφισαν:
Υπέρ της πρότασης Δέκα επτά (17) Δ.Σ.
Κατά Ένας (1) ο κ. Φράγκος
Αποχωρήσαντες ή προσωρινά απόντες ένας (1) ο κ. Κοσμόπουλος
Σύμφωνα με την απόφαση ένταξης:«Το έργο αφορά στην αποκατάσταση της οικίας – Πύργου Δημήτριου Πλαπούτα και την αξιοποίησή της για κοινωφελή χρήση με τη μετατροπή της σε πολιτιστικό πολυχώρο.
Ο Πύργος (48 τμ) θα επαναχρησιμοποιηθεί ως εκθεσιακός χώρος ιστορικών κειμηλίωντων Αγωνιστών του 1821 στον πρώτο και δεύτερο όροφο. Το ισόγειο, το οποίο περιλαμβάνει 2 θόλους, επαναχρησιμοποιείται ως βιβλιοθήκη ενώ παράλληλα στο χώρο θα παρέχονται σε ψηφιοποιημένη μορφή ιστορικά κείμενα και ντοκιμαντέρ της ελληνικής επανάστασης.....

περισσότερα politisnews.gr/θετική-απόφαση-για-την-αποκατάσταση-τ/

Δεν υπάρχουν σχόλια: