Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΟΡΤΥΝΙΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ  ΓΟΡΤΥΝΙΩΝ  ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ
 
Στην αίθουσα "Αντώνης Τρίτσης" του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, στις 4 Απριλίου πραγματοποιήθηκε "η γιορτή των ποιητών και καλλιτεχνών" της "Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Η εκδήλωση ήταν υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.
Η Γορτυνία ήταν παρούσα με τους παρακάτω αναγραφόμενους Λογοτέχνες στους οποίους απονεμήθηκαν τιμητικά βραβεία και μετάλλια.

  1. Ζαννέτα Καλύβα - Παπαϊωάννου ( από τη Βάχλια )
  2. Θεοδώρα Κουφοπούλου - Ηλιοπούλου ( από το Σπάθαρι )
  3. Γεώργιος Ι. Μποτής ( από Βάχλια )
  4. Ζαχαρούλα Γαϊτανάκη ( από Ζώνη )

1. Ζαννέτα Καλύβα - Παπαϊωάννου - Βιογραφικό


Η Ζαννέτα Καλύβα - Παπαϊωάννου γεννήθηκε στη Λάρισα. Οι γονείς της είχαν γεννηθεί στην Βάχλια Αρκαδίας. Φοίτησε με υποτροφία στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς εργαζόμενη συγχρόνως στη ΔΕΗ.
Ασχολείται με την ποίηση και την πεζογραφία. Δουλειά της έχει φιλοξενηθεί στον τύπο και σε ανθολογίες.
Έχει βραβευθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στ' αγγλικά και ιταλικά. Είναι τακτικό μέλος της "Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών" (ΔΕΕΛ), μέλος εξωραϊστικών συλλόγων και τοπικών οργανώσεων. Επί σειρά ετών εκλέγεται στο ΔΣ της Ενώσεως Βαχλαίων και στο ΔΣ του Συλλόγου Αποφοίτων μαθητριών του Β' Γυμνασίου Θηλέων Κολωνακίου "Μαράσλειο", είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού "Η Βάχλια". Ειδική σύμβουλος του λογοτεχνικού περιοδικού "Κελαινώ".
Το 2001 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο με αφηγήματα, τις "Θύμησες: Των παιδικών μου χρόνων οι αναμνήσεις", το οποίο απέσπασε θετικές κριτικές και πήρε το Γ' Βραβείο στις 14/2/2002 από την Διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και την 2/7/2002 της απονεμήθηκε από την Academia Ferdinandea-Science-Lettere-Arti Catalia Italy, το δίπλωμα του Αντάξιου Πολίτη της Οικουμένης, για την λογοτεχνική και κοινωνική της δραστηριότητα.
Για την ποίησή της, της απονεμήθηκαν το Τιμητικό Δίπλωμα "Melinia Trophies"από τη Διεθνή Εταιρεία Λογοτεχνών (ΔΕΕΛ) 7/3/2002, και το Γ' Βραβείο από το Cultural Agency Johannesburg (Πνευματικό Πρακτορείο) στις 18/9/2002 για το ποίημα της "Νανούρισμα" στον διαγωνισμό Παραδοσιακής Ποίησης.


2.Θεοδώρα Κουφοπούλου - Ηλιοπούλου - βιογραφικό
 Η Θεοδώρα Κουφοπούλου - Ηλιοπούλου γεννήθηκε στο Σπαθάρι Αρκαδίας.
 Στην Αθήνα οι σπουδές της.
Υπηρέτησε  Διοικητικός υπάλληλος στο ΙΚΑ.
Από μικρή οραματίζεται και αγωνίζεται, όμορφος καλλίτερος ο κόσμος να γίνει.
Έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές και λαογραφικά βιβλία.
Το έργο της έχει μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Κινέζικα, έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, πλακέτες, μετάλλια. Έχει καταχωρηθεί σε ανθολόγια, λογοτεχνικά περιοδικά, στον ημερήσιο τύπο, στο κανάλι Τηλεφώς και έχει σταλεί σε βιβλιοθήκες.
Η Θεοδώρα είναι από τα ιδρυτικά μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων και Λογοτεχνικών ομάδων.
Έχει λάβει μέρος σε κριτικές επιτροπές διαγωνισμού ποίησης και πεζογραφημάτων, έχει παρουσιάσει βιβλία λογοτεχνών.
Πολύφωνη της τέχνης “ιέρεια” έχει ονομαστεί.
 Είναι μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων.

3. Γεώργιος Ι. Μποτής - βιογραφικό
Ο Γιώργος Ι. Μποτής γεννήθηκε στη Βάχλια-Γορτυνίας του Νομού Αρκαδίας. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Παντείου Πανεπιστημίου και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Εργάστηκε επί δεκαετία ως Επιμελητής Ανηλίκων στα Δικαστήρια Ανηλίκων Τριπόλεως, Πειραιά και Αθηνών και παράλληλα δίδασκε ως καθηγητής στη Μέση Ιδιωτική Εκπαίδευση.
Στη συνέχεια διορίστηκε ως Δικηγόρος στη Νομική Υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ασκεί ενεργά τη Δικηγορία διατηρώντας δικηγορικό γραφείο. Ασχολείται με τη δημοσιογραφία. Πολλά άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Το ενδιαφέρον του στρέφεται στο Εκκλησιαστικό Δίκαιο, τη Λογοτεχνία και την Ποίηση.
Για την ποιητική του συλλογή "Οδοιπορικό - Travelogue", σε δίγλωσση έκδοση, του απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο από τη Διεθνή Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών. Επίσης του απονεμήθηκε το 2004 Χρυσό Βραβείο για το σύνολο του λογοτεχνικού του έργου από το άνω Λογοτεχνικό Σωματείο.


4. Ζαχαρούλα Γαϊτανάκη - βιογραφικό
zaxaroula gaitanaki
Η ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΓΑΪΤΑΝΑΚΗ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Νοεμβρίου 1966. Κατάγεται από τη Γορτυνία, εκ πατρός από τη ΖΩΝΗ και εκ μητρός από την ιστορική ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ. Φοίτησε στη Νοσηλευτική Σχολή του ΤΕΙ Αθήνας και σε Σχολή Ιδιαιτέρων Γραμματέων. Ασχολείται με την Ποίηση, το Διήγημα, το Δοκίμιο, την παρουσίαση Βιβλίων και το μυθιστόρημα.. Δουλειά της δημοσιεύεται σε εφημερίδες και περιοδικά κι έχει μεταφραστεί στα Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά, Ινδικά, Αλβανικά, Κορεατικά και Κινέζικα. Έχει μεταφράσει από τα αγγλικά στα ελληνικά ποιητές από την Αλβανία, την Ταϊβάν και την Κορέα, καθώς και στίχους Ελλήνων ποιητών στ' αγγλικά.
Είναι μέλος του "World Congress of Poets / World Academy of Arts and Culture" και της Accademia Ferdinandea (Iταλία). Το 2001 κυκλοφόρησε η πρώτη της ποιητική συλλογή "ΑΝΟΜΟΙΑ ΤΟΠΙΑ" από τις εκδόσεις "Περιπλανητής" και το 2003 το Κριτικό της Δοκίμιο "ΠΟΤΗΣ ΚΑΤΡΑΚΗΣ - ένας πολυγραφότατος Δημιουργός" από τις εκδόσεις "Μαυρίδης". ’λλα έργα της (υπό έκδοση): "ΛΙΑΚΑΔΑ και ΣΚΙΕΣ" (Μυθιστόρημα), "ΥΛΙΚΑ ΠΟΙΗΣΕΩΣ" (ποίηση), "ΜΙΚΡΕΣ ΖΩΕΣ" (Διηγήματα), "ΤΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ" (Μελέτη), "ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ..." (Σημειώματα Γνώμης για βιβλία).



Δεν υπάρχουν σχόλια: